16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportVasile Bleotu şi-a cerut scuze pentru modul în care s-a adresat Eugeniei...

Vasile Bleotu şi-a cerut scuze pentru modul în care s-a adresat Eugeniei Barna

Deputatul PSD Vasile Bleotu şi-a cerut scuze, vineri, după finalizarea dezbaterilor din comisii la proiectul de buget pe 2012, pentru modul în care s-a adresat preşedintelui comisiei Eugeniei Barna, iar aceasta i-a replicat că speră ca scuzele să le accepte şi soţia lui.

“Îmi cer scuze pentru modul în care am vorbit. Eram nervos”, a spus Bleotu de la microfonul sălii de şedinţă. El a citat din Camus, că politica e o curvă. Maria Barna a replicat: “Sper să le accepte şi soţia dumneavoastră”.

Senatorul Mihaela Popa şi deputatul Cristina Dobre, ambele PDL, au cerut, vineri, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să se autosesizeze în cazul social-democratului Vasile Bleotu, pentru jignirile aduse Eugeniei Barna, în timpul dezbaterilor asupra bugetului, relatează Mediafax.

Mihaela Popa şi Cristina Dobre susţin, într-un comunicat de presă, că în orice Parlament din statele civilizate cuvintele jignitoare adresate Eugeniei Barna, deputat UNPR, ar fi atras demisia lui Vasile Bleotu, parlamentar PSD.

“Suntem un stat european care promovează egalitatea de şanse şi lupta împotriva oricărei forme de discriminare. Cuvintele jignitoare adresate colegei deputat Eugenia Barna ar atrage în orice Parlament din statele democratice demisia domnului deputat Vasile Bleotu. Cer public Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii să se autosesizeze în acest caz şi să sancţioneze comportamentul domnului deputat”, a declarat senatorul PDL Mihaela Popa, vicepreşedintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse.

La rândul său, deputatul PDL Cristina Dobre, care consideră că femeile sunt slab reprezentate în Parlament, ponderea fiind de numai 9,76 %, susţine că “este inadmisibil ca o femeie să fie supusă insultelor chiar de către un coleg în Camera Deputaţilor”.

Şi Organizaţia de Femei a PDL a anunţat, vineri, că îl reclamă la CNCD pe deputatul social-democrat Vasile Bleotu şi solicită femeilor din PSD şi PNL să îşi exprime public poziţia faţă de acest caz.

Miercuri seară, în timpul dezbaterilor la buget, deranjat de faptul că preşedintele Comisiei de Buget din Cameră, deputatul UNPR Maria Barna, a cerut presei să grupeze camerele de luat vederi pe o parte a mesei la care avea loc dezbaterea, deputatul PSD Vasile Bleotu i-a reproşat acesteia că nu are dreptul să dicteze presei ce să facă.

“Eşti un simplu membru al acestei comisii. Când vei fi preşedinte, să ne arăţi atunci cât de deştept eşti”, i-a răspuns Eugenia Barna.

“Oricum sunt mai deştept şi mai frumos decât tine!”, a fost replica lui Bleotu.

“Vasile, te rog să ai un limbaj decent!”, a spus preşedintele comisiei.

“Eşti o nulitate! Eşti o curvă!”, a fost replica lui Vasile Bleotu, imediat după ce a închis microfonul.

A doua zi, Vasile Bleotu a explicat că s-a referit la traseul politic al Eugeniei Barna, care a trecut de la PSD la UNPR.

“Colega mea, pe care o respect, ţinând partea reprezentanţilor ministerului, a început să mă obstrucţioneze. Eu m-am enervat aşa de tare… E un principiu al lui Camus care zice că politica e o curvă. (…) Am zis «nu sunt curvă ca tine». M-am referit la sensul politic, că a trecut de la un partid la altul”, a spus Bleotu, susţinând că i-a cerut scuze fostei sale colege de partid.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă