19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportValeriu Zgonea: Moţiunea de cenzură va fi citită joi

Valeriu Zgonea: Moţiunea de cenzură va fi citită joi

Șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat, luni, că Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai, transmite Mediafax.

Şedinţa de joi a Parlamentului, în care va fi citită moţiunea de cenzură, urmează să înceapă la ora 12.00, iar cea de luni, consacrată dezbaterii, de la ora 16.00.

Zgonea a precizat că Birourile Permanente reunite au luat această decizie, luni, cu 11 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că la şedinţa Birourilor Permanente reunite de luni, ca şi la precedenta, membrii PSD, PC şi UNPR au fost prezenţi.

El a arătat că reprezentanţii opoziţiei trebuie să înţeleagă că trebuie să fie prezenţi la şedinţă pentru a asigura cvorumul, în condiţiile în care şedinţa Birourilor Permanente funcţionează în baza cvorumului.

"Rog membrii opoziţiei să înţeleagă că domniile lor trebuie să vină să fie prezenţi, că de aceea şi sunt plătiţi, nu trebuie să vină guvernarea, noi când eram în opoziţie veneam noi toţi ca să putem să avem cvorum", a spus Zgonea.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de PNL, iar demersului liberalilor s-au alăturat şi celelalte partide din opoziţie.

Moţiunea a fost depusă la Parlament marţi.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

După unele ezitări, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaților au convocat Birourile permanente reunite marţi, însă şedinţa nu a avut cvorum, iar stabilirea calendarului prezentării şi dezbaterii acesteia a fost amânată pentru următoarea şedință.

Birourile permanente s-au reunit din nou luni.

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă