26.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSportValabilitatea licențelor pentru TVR1, TVR2 și TVR Internațional, prelungite de CNA

Valabilitatea licențelor pentru TVR1, TVR2 și TVR Internațional, prelungite de CNA

Consiliul Național al Audiovizaului (CNA) a aprobat, marți, solicitările de prelungire a licenţelor audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a serviciilor de programe TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional, pentru o perioadă de nouă ani, informează Agerpres.

Totodată, membrii CNA au aprobat cererile SRTV privind modificarea licenţelor audiovizuale pentru cele trei posturi. 

Potrivit unei note a Biroului Licenţe al CNA, în privinţa TVR 1 structura serviciului de programe solicitată este următoarea: 29% – programe de informare, 12% – programe educative, 9% – programe culturale, respectiv având în vedere sursele de provenienţă: 65% – producţie proprie, iar 35% – producţii audiovizuale ale altor producători. 

În ceea ce priveşte TVR 2, structura solicitată a programelor este de 58,5% – producţie proprie, 37% – producţii audiovizuale ale altor producători, 4,5% – programe retransmise TVR 1 – jurnal interpretat în limbaj mimico-gestual, iar după tipuri de emisiuni: 19% – programe de informare, 9% – programe educative, 30% – programe culturale. 

Referitor la TVR Internaţional, structura serviciului de programe solicitată este: producţie proprie – 81,31%, producţii audiovizuale ale altor producători – 14,29%, programe retransmise TVR 1, TVR 2 – 4,40%, iar în ceea ce priveşte tipurile de emisiuni: 37,4% – programe de informare, 7,11% – programe educative, 13,57% – programe culturale. 

În altă ordine de idei, membrii CNA vor trimite o scrisoare ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, în care se va menţiona că lista must carry se face în ianuarie. Anterior, Dan Stoenescu a trimis CNA punctul său de vedere potrivit căruia TVR Internaţional trebuie inclus în oferta companiilor de cablu care operează în ţară. 

„În acelaşi timp, TVRi reprezintă pentru românii din ţară o importantă platformă de informare şi comunicare cu comunităţile de conaţionali aflaţi pe diferite meridiane ale lumii. (…) Îmi permit să constat necesitatea certă a includerii programelor TVRi în oferta companiilor de cablu care operează în România”, afirma Dan Stoenescu, în documentul înaintat Consiliului. 

În cadrul şedinţei de marţi a CNA, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR2, Oana Popescu, a spus că încearcă să se raporteze la un cost rezonabil pe producţie. “Încercăm să ne raportăm la un cost rezonabil per producţie ca să nu avem depăşiri de buget şi de costuri şi să respectăm interesul publicului”, a spus ea. 

Cele mai citite

Producția industrială a screscut cu mai puțin de 1%

Producţia industrială a crescut, în primele patru luni din acest an, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2023, cu 0,8% ca serie brută şi cu...

Ceremonii militare și religioase, de Ziua Eroilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va organiza astăzi, de Ziua Înălţării Domnului Isus Hristos, în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi...

Cum poți să gestionezi aglomerația din magazinul tău? 3 idei

Gestionarea corectă a aglomerației din magazin este importantă pentru succesul oricărui business. Fără o planificare eficientă, magazinul tău poate deveni repede suprasolicitat, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă