33 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSocialMeteoCod galben de viituri pe râurile din România, în următoarele 24 de...

Cod galben de viituri pe râurile din România, în următoarele 24 de ore

Specialiștii hidrologi de la INHGA au anunțat un cod galben de viituri valabil pe aproape toate râurile din România, timp de circa 24 de ore.

Avertismentul a fost transmis de INHGA la mijlocul zilei de 13 iunie 2024.

„Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii I.N.H.G.A. au emis Codul galben, care este valabil începând de astăzi, de la ora 12:00, până vineri, la aceeași oră.

Astfel, există riscul depășirii cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Bega, Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău şi Galaţi”, precizează comunicatul transmis de INHGA.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă