21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportUPDATE. VIDEO. Stenograme. Coman: La orice partid "se cere nişte bani". Constantin:...

UPDATE. VIDEO. Stenograme. Coman: La orice partid “se cere nişte bani”. Constantin: Nimeni nu i-a cerut un covrig

UPDATE: Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, presei că nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman “nici măcar un covrig”.

“Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici măcar un covrig. Este ruşinos ce a făcut şi confirmă concluzia la care ajunsesem şi noi: că e o persoană de o calitate îndoielnică. Din acest motiv, am şi refuzat să particip la alegerile la care mă invitase. Dar ce a putut să facă întrece orice închipuire. E bine că instituţiile abilitate şi-au făcut datoria”, a spus şeful Partidului Conservator.

STENOGRAME: Într-o discuţie apare menţionat şi numele minstrului delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini.

“Coman Gheorghe: Ce să treacă, unde să treacă frate că n-au bani, unde să …ce dracu vorbim aiurea? Băi Cipriane, şi-ţi mai spun şi altceva şi cu asta am…să-ţi spun…ăăă….ca la orice partid se cere nişte bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia…neinteligibil…şi organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapinni, tre să-i fac masă cu aia…eu de unde să plătesc? Aşa tu mai ştii o relaţie, ăla mai ştie o relaţie!

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/300e70d96bdc90f95a154b80b095b0aa/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Că mi-a cerut…bă da tu n-ai niciun director aici…acuma o să fie conferinţa mea judeţeană, o să zică, bă, unde mergem, ce facem…îţi dai seama combinaţii….ştii tu mai bine că nu te învăţ eu pe tine! Şi zice bă, dar tu ce eşti vreun prost pe aici? Aia e…combinaţii grele pe care le ştii şi tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea că aşa a fost, eu îmi bag p… în ei, chiar nu mă duceam dar am avut obligaţii, la partidul ăsta! Dacă era altu”, conform referatului DNA.

UPDATE STENOGRAME: ”PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai…”

Printre stenogramele ataşate de procurori în cadrul referatului pe care îl ataşăm ca document, deputatul PC Gheorghe Coman  ca PNL-ul ar ieşi de la guvernare prin luna noiembrie 2013 , potrivit referatului de raestare deţinut de România Libera.

COMAN GHEORGHE: Ăăă…ai foc?…deci eu dacă dau la pace cu tine facem treabă, dacă nu dau nu facem treabă!
B C (n.r. denuntatorul) : Păi despre ce e vorba?
COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, ăăă, conform unei înţelegeri acuma a noastră care e, între mine….o să fie între mine şi PSD, nu mai discutăm de PNL că PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai….dar nu are nicio…între noi…între USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare şi am luat la electrica! Înţelegi? Că asta a fost să fie, sănătoşi să fim, nu-i problemă asta e! Şi conform înţelegerii, protocolului care este, ăsta…cum îi zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!

Conform interceptărilor DNA, Coman vorbea despre faptul că PNL nu va mai fi într-o lună. Mai mult, parlamentarul PC se lăuda că îl cunoaşte pe preşedintele ANSVSA.

COMAN GHEORGHE: Măi Cipriane…uite de ce te-am…a trebuit să ne găsim să…ăăă…pe ăsta l-a schimbat pe Adelin, nu?

B C: Nu, adică…nu…este în concediu medical, are o detaşare la Satu Mare, dar el este în concediu medical acum! Iar ordinul de detaşare este valabil până la 31 decembrie, şi-acum, cum îţi ziceam e în concediu medical! Dar acum e o situaţie care nu prea este clară la noi la servici pentru că practic el este detaşat la Satu Mare dar fiind în concediu medical e…na…în concediu medical iar la noi la DSV a fost detaşat unul de la Sălaj care şi ăla e în concediu medical! Deci cu nume şi prenume niciunul nu este acuma director la DSV, director plin la DSV. Chiar pe documentele pe care le facem de la instituţie nu e trecut niciunul….semnez eu…neinteligibil….

COMAN GHEORGHE: Ăăă…ai foc?…deci eu dacă dau la pace cu tine facem treabă, dacă nu dau nu facem treabă!

B C: Păi despre ce e vorba?

COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, ăăă, conform unei înţelegeri acuma a noastră care e, între mine….o să fie între mine şi PSD, nu mai discutăm de PNL că PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai….dar nu are nicio…între noi…între USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare şi am luat la electrica! Înţelegi? Că asta a fost să fie, sănătoşi să fim, nu-i problemă asta e! Şi conform înţelegerii, protocolului care este, ăsta…cum îi zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!

B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?

În discuţiile pe care le purta cu denunţătorul sau, deputatul PC Gheorghe Coman folosea de cele mai multe ori un limbaj mai putin protocolar sau formal.

Coman Gheorghe:O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?
BC:Ba da, am o sticlă de whis…
Coman Gheorghe:Nu, io am luat trei sticle, da să nu cumva să nu… să nu-mi ajungă…
BC:Da, mă, lasă că fac rost.
Coman Gheorghe:Bă, am făcut socoteala… Fii atent! Da Jivă să fie! Am făcut socoteala…
BC:Jiva (CHIVAS – n.n) d-ăla de doişpe ani.
(…)
Coman Gheorghe: Io, tu ştii să-ţi spun? Io-ţi spun realitatea care, io sunt serios în primu’ rând, dacă mă trădează cineva, praf îl fac! Eu ce-am vorbit cu PROFESORUL, ăla nu e… Nu mai linge nimeni! Ăla-i ma, cel mai serios! Io, io cu PROFESORU’, nu discut cu altcineva!

Deputatul Gheorghe Coman este chemat luni la Comisia Juridică, parlamentarii din comisie urmând să studieze dosarul până atunci.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a precizat că sesizarea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman şi dosarul acestuia se află la Comisia juridică, deputaţii din comisie putând să aibă acces la acest dosar de vineri până luni la ora 09.30, când se va întruni din nou comisia, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Comisia juridică, convocată vineri pentru a analiza cererea Parchetului în cazul deputatului Coman

Deputaţii din Comisia juridică au stabilit să îl invite pe deputatul Gheorghe Coman la şedinţa de luni, în care acesta să-şi spună punctul de vedere, aşa cum prevăd procedurile regulamentare.

Ciucă a mai spus că membrii Comisiei juridice au la dispoziţie trei zile, urmând ca luni să elaboreze raportul lor în cazul lui Coman, după care se va întruni Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi apoi în termen de cinci zile plenul trebuie să se pronunţe în acest caz.

Citeşte şi: UPDATE: Şeful PC Buzău, deputatul Gheorghe Coman, prins în flagrant când lua 3000 de lei pentru trafic de influenţă, a fugit de anchetatori cu maşina, dar a fost prins la scurt timp

Ministerul Justiţiei a anunţat joi că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

DNA mai confirmă, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

Citeşte şi: Ce avere are deputatul PC Gheorghe Coman

“Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

Deputatul Gheorghe Coman a spus, joi seară, la plecarea de la sediul DNA Ploieşti, că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Coman a fost adus, joi după-amiază, la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore.

Citeşte şi: Mercurialul şpăgii în Parlament: 3.140 lei pentru un deputat PC. Cum se apără Coman Gheorghe prins în flagrant

Coman a ieşit din sediul DNA însoţit de un avocat şi a evitat să comenteze acuzaţiile care i se aduc. Răspunzând întrebărilor ziariştilor, Coman a spus că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Cele mai citite

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă