12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Tăriceanu a înfiinţat Partidul Reformator Liberal

UPDATE. Tăriceanu a înfiinţat Partidul Reformator Liberal

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a anunţat oficial, printr-un comunicat, că a înfiinţat Partidul Reformator Liberal.

Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte, miercuri seara, la Antena 3 despre motivele care au dus la demisia sa din PNL. ”A fost cea mai grea decizie din viaţa mea”, a spus Tăriceanu. ”Această decizie a fost luată din câteva considerente. Unul dintre ele a fost cel de ordin moral”, a spus fostul premier al României.

Citeşte şi: Ponta: Am văzut la televizor anunţul lui Antonescu despre ruperea USL. Eu vreau să fiu premier. Aş face tandem cu Tăriceanu preşedinte

Tăriceanu a mai spus că va înfiinţa Partidul Reformator Liberal şi că dacă va fi susţinut de USD, va accepta candidatura la prezidenţiale. Fostul premier a mai spus că ar vrea ca România să devină a şaptea putere economică a Europei.

Citeşte şi: UPDATE. VIDEO. Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL. Tăriceanu, despre întoarcerea în USL: Dragă Crin, dacă nu îţi asumi această resposabilitate, o voi face eu

”Nu sunt de acord cu poziţia preşedintelui partidului”, a spus Tăriceanu. Acesta a subliniat că în şedinţa de marţi, a văzut o execuţie lapidară a senatorului Ilieşiu. ”Are dreptul la părerea lui. Nu-l dai afară din partid pentru că a avut curajul să spună ceva ce l-a deranjat pe Antonescu”.

”În PNL nu mă mai simt acasă”, a mai spus Tăriceanu.

Citeşte şi: Antonescu: Partidul lui Tăriceanu, un déjà vu pentru PNL. Au mai fost şi Stolojan şi Stoica

”PNL este condus azi prin teamă şi frică. Decizia de ieşire din USL ţinde de interesele personale ale lui Antonescu. Şi-a dat seama că i-ar fi cam greu să mai ceară sprijin pentru prezindeţiale. A căutat un motiv puternic pentru această ruptură. Motivul a venit la remanierea guvernamentală. Crin Antonescu nu a vrut să găsească o soluţie. Rămânea ca PNL să facă nominalizări pe posturile pe care le-am avut. S-a văzut în acel moment că nu se doreşte o soluţie de ieşire din criză. Candidatul USL la prezidenţiale a încercat să găsească o formulă să câştige la prezidenţiale”, a maispus Antonescu.

Antonescu va cere voturi de la Băsescu

”PSD reuşeşte să strângă peste 50% din voturi, având alături aliaţi. Antonescu trebuie să meargă să adune voturi de la celelalte partide. Să zicem că este aşa-zisul candidat al dreptei. El va trebui să ceară votul acestor partide. Tot nu strânge 50%. Domnul Antonescu începe să-i facă tot  felul de semne şi curte domnului Băsescu pentru că are nevoie de voturile lui”, a mai spus Tăriceanu.

”Dacă pentru alţi colegi de-ai mei, acest lucruri este acceptabil, eu cred că în politică trebuie să avem o minimă conduită morală”.

Domul Antonescu va trebui să deconteze promisiunile.

”USL a funcţionat doi ani de zile. A sesizat cineva în acest timp, dispute ideologice? nu au existat. Acestea ar fi putut motiva o anumită ruptură, însă disputele sunt legate de nume, de costuri. Atunci, gestionarea catastrofală a relaţiei cu Ponta l-a dus în această situaţie. Colacul de salvare este acum Traian Băsescu”.

Am fost premier, îmi doresc preşedinţia

Cel mai mult, în acest moment, îmi doresc, ca împreună cu partenerii din USD să refacem acest proiect al USL-ului. Oamenii şi-au pus în noi nişte speranţe. Am creeat niştea aşteptări. În loc să ne preocupe jocurile politicianiste care au ocupat prima pagină şi Breaking-urile televiziunilor, haideţi să vedem ce putem să facem pentru oameni. Sunt tineri care au făcut şcoli şi nu au unde să se angajeze, cei care sunt angajaţi şi care vor la rândul lor o viaţă mai bună, pensionari.

„Nu mă intereseazăniciun post. Am fost prim-ministru. E caraghios, după ce ai fost premier să-ţi doreşti mai puţin . Îmi doresc ceva mai mult”.

Tăriceanu a spus că dacă va fi susţinut la prezidenţiale, el va accepta candidatura.

”Îl voi învinge pe Crin Antonescu”, a mai spus Tăriceanu.

Antonescu a spus că va fi preşedinte şi va pune un premier liberal

”Există o reponsibilitate în plus faţă de România. Când a fost preşedinte pe perioada suspendării lui Traian Băsescu, a arătat că nu are habar măcar de economie. Eu cred că românii s-au săturat de stilul conflictual pe care Băsescu l-a promovat atâta timp”.

”Antonescu a spus ieri: A, eu vă dau soluţia. Voi ajunge preşedinte la finalul acestui an şi voi pune premier liberal”.

Tăriceanu înfiinţează Partidul Reformator Liberal

”Mâine voi înfiinţa Partidul Reformator Liberal”. ”Credem în ideile liberale. Vreau ca oamenii să vină în acest partid din convingere politică. Sunt multe persoane care vor să vină alături de mine”.

Despre discuţia cu Antonescu, Tăriceanu i-a spus, că nu a negociat nimic cu Ponta. Am avut o discuţie oficială cu Victor Ponta.

Îl cunosc pe Ponta de când era în TSD

”Îl cunosc pe Victor Ponta de când activa în TSD. M-a impresionat plăcut că m-a căutat în repedate rânduri. M-a impresionat cât de bine a crescut de cnd a fost numit în fruntea PSD şi cât de bine s-a descurcat ca premier într-o situaţie grea”.

”Eu cred că Victor Ponta pate să facă mai mult şi mai bine într-o echipă în care el ca premier va înţelege rolul preşedintelui pentru interesul naţional”.

Au început alegerile prezidenţiale

Purtătorul de cuvânt al Premierului, Mirel Palada, a salutat pe Facebook anunţul lui Tăriceanu, scriind: ”Gata. Au început alegerile prezidenţiale!”.

Nu mi-a propus preşedintele Antonescu să particip în Guvern. El a motivat că aşa vrea el. Când a fost Băsescu suspendat, Antonescu a făcut o gafă, spunând să-l ia Anghela Merkel pe Băsescu, să-i dea o bucăţică de pământ să se joace acolo cu preşedintele. Merkel nu a gustat gluma.

În momentul în care am început să văd că noi derapăm, că angajamentele pe care le-am luat faţă de cetăţeni nu mai sunt respectate am luat decizia să ies din partid.

Vreau ca România să devină a 7-a putere economică a lumii.

”Dacă aş ajunge preşedintele României, aş vrea ca în urma mea să rămână un proiect. Vreau să sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a lumii”. 

”Nu vreau să fac acum un apel public, însă colegii mei mă cunosc. Convingerile mele liberale sunt de neclintit. Cred în valoarea individiului şi dacă în politică ai convingerea că opoţi să faci ceva pentru semenii tăi, atunci vino lângă mine”!, a spus Tăriceanu

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă