4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportUPDATE: Daniel Constantin îl acuză pe Piedone că e şantajabil şi negociază...

UPDATE: Daniel Constantin îl acuză pe Piedone că e şantajabil şi negociază cu UNPR

După ce Cristian Popescu Piedone, a anunţat că vrea să-i ia locul la şefia PC, cerând congres extraordinar şi demisionând din partid, preşedintele conservatorilor, Daniel Constantin îl acuză pe primarul sectorului 4 şi îşi pregăteşte intrarea în UNPR. 

UPDATE: Preşedintele PC, Daniel Constantin, susţine că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, “ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi” şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

“Puterea politică încearcă cu disperare să destabilizeze USL. Dacă nu a reuşit să compromită relaţiile dintre PC, PNL şi PSD, încearcă astăzi să creeze tensiuni în înteriorul partidelor care formează Uniunea Social Liberală. Astfel, Partidul Conservator a devenit o ţintă predilectă a puterii. Racolările se fac prin cadouri şi promisiuni, ca în cazul Ciuhodaru, sau prin şantaj, ca în cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi. Cristian Popescu Piedone şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR, trecând astfel de partea celor care au redus pensiile, au tăiat salariile, indemnizaţiile mamelor şi alocaţiile copiilor”, se arată într-un comunicat remis romanialibera.ro.

Preşedintele PC menţionează că Piedone îşi trădează toate angajamentele asumate faţă de românii care i-au acordat încrederea.

“Criza pune la încercare caracterele! Cei slabi, cei şantajabili, fac întotdeauna compromisul cu Puterea. Ceilalţi continuă lupta! Partidul Conservator va continua lupta cu Traian Băsescu, PDL şi partidele-clonă care gravitează în jurul puterii, pentru a-i elibera pe români de un sistem corupt şi agresiv care le-a furat speranţa şi demnitatea. În şedinţa Biroului Executiv de marţi vom stabili sancţiuni în ceea ce-l priveşte pe Cristian Popescu Piedone”, scrie PC, care anunţă sancţiuni în cazul lui Piedone.

Piedone vrea să-l dea jos pe Daniel Constantin

Cristian Popescu Piedone, prim-vicepreşedinte al PC şi primar în Sectorul 4 la primul mandat, anunţă, într-o scrisoare trimisă preşedintelui conservatorilor, Daniel Constantin, că demisionează din funcţie, rămânând “un simplu membru ce-şi va achita la zi cotizaţia”, scrie Mediafax.

În aceeaşi scrisoare, Piedone cere convocarea unui congres extraordinar în care să fie realeasă conducerea formaţiunii, urmând să candideze pentru funcţia de preşedinte.

“Totodată, consider necesară convocarea congresului extraordinar al Partidului Conservator în maximum 30 de zile de la data prezentei mele demisii, pentru a da posibilitatea tuturor preşedinţilor de filiale din ţară de a-şi exprima punctul de vedere în ceea ce priveşte viitorul partidului, cât şi de a alege o nouă conducere. În cadrul acestui congres îmi voi anunţa intenţia de a candida la preşedinţia partidului pentru a resuscita şi sprijini evoluţia doctrinară, cât şi pentru a conferi pe deplin acestui partid locul pe care eu consider că îl merită şi îl poate obţine prin propriile forţe pe eşichierul politic românesc”, scrie Cristian Popescu Piedone.

Cotat cu cele mai mari şanse pentru un nou mandat de primar, Piedone este considerat unul dintre oamenii de bază ai fondatorului PC, Dan Voiculescu. În acelaşi timp, Daniel Constantin a fost reconfirmat la şefia PC în luna aprilie când a avut loc cel mai recent congres al partidului. În ultimele săptămâni, Daniel Constantin a avut mai multe schimburi de replici cu liderii PNL şi PSD, alături de care formează alianţa opoziţiei.

 

Cele mai citite

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă