16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Daniel Chiţoiu demisionează din postul de ministru al Finanţelor. Portofoliul, preluat...

UPDATE. Daniel Chiţoiu demisionează din postul de ministru al Finanţelor. Portofoliul, preluat de Nicolăescu

UPDATE: Surse din PNL spun că Eugen Nicolăescu a acceptat portofoliul Finanţelor. De altfel, numele ministrului Sănătăţii a fost vehiculat în cursul zilei ca înlocuitor al lui Daniel Chiţoiu. Portofoliul Sănătăţii ar urma să fie preluat de Cristian Buşoi, de la Casa Naţională de Sănătate, conform Digi 24.

Daniel Chiţoiu a precizat, într-o conferinţă de presă, că a decis să îşi dea demisia din funcţia de vicepremier şi ministru al Finanţelor, pentru că vrea să fie secretar general în cadrul PNL.

Citeşte şi: UPDATE Cum vrea Crin Antonescu să îl debarce pe Daniel Chiţoiu. Frunzăverde a acceptat numirea la MAI (SURSE)

”Am decis sa ma implic mai activ în activitatea PNL, tinand seama ca avem doua momente importante in acest an, sunt un om de partid, am o colaborare buna cu toti colegii din PNL si de aceea am hotarat sa preiau aceasta functie. Ma retrag din Guvern, pentru ca activitatea desfăşurată in Guvern nu mi-ar permite sa ocup si functia de secretar general. Muncesc 18 ore pe zi; activiatea la PNL implică o perioadă mai mare de timp, nu exista alte motive pentru care sa ma retrag dinGuvern”, a arătat Chiţoiu.

Şi liderul liberalilor, Crin Antonescu, a precizat că ”suntem într-un moment de organizare si reorganizare”.

”Domnul Chitoiu a decis sa puna capat colaborării din fruntea Miisterului de Finante, a avut o activitate pe care eu si PNL am sustinut-o in permamanenta. Odată cu incheierea cu misiunea FMI, domnia sa a facut optiunea de a demisiona din Guvern. În calitate de vicepresedinte, va detine si functia de secretar general interimar, pt a coordona eforturile organizatorice din acest an; Eduard Hellvig se va ocupa doar de prezidentiale. Dl Chitoiu si dl Stroe nu sunt mai apropiati de dl Ponta decat inainte”, a mai spus Antonescu.

Liberalul Daniel Chiţoiu a demisionat din postul de ministru al Finanţelor din Guvern.

Anterior, vicepremierul Daniel Chiţoiu, a declarat, că nu crede că va fi remaniat, dar există posibilitatea să îşi dea demisia.

“Nu cred că voi fi remaniat”, a declarat Chiţoiu, la ieşirea de la întâlnirea liderilor USL de la Senat.

Întrebat dacă este posibil să demisioneze, ministrul Finanţelor a răspuns: “Este o posibilitate”.

Întrebat, de asemenea, dacă i-a fost cerută demisia, Chiţoiu a spus: “Deocamdată… Mâine voi da un răspuns complet la şedinţa Biroului Politic”.

Chiţoiu a făcut aceste declaraţii după întâlnirea liderilor USL, la care au participat Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu, Eduard Hellvig.

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă