36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportUngureanu: Dacă Ponta primeşte la Bruxelles neîncrederea personalităţilor europene, e o lectură...

Ungureanu: Dacă Ponta primeşte la Bruxelles neîncrederea personalităţilor europene, e o lectură bună

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, că dacă premierul Victor Ponta primeşte la Bruxelles reacţii de neîncredere în politicile pe care le prezintă, atunci „este în fine o lectură bună”, iar copreşedintele USL trebuie să realizeze acest lucru până nu este prea târziu, scrie Mediafax.

„Dacă acesta este semnul pe care primul ministru al României îl înregistrează la Bruxelles, ca neîncrederea personalităţilor europene în politicile pe care domnia sa le reprezintă, atunci este în fine o lectură bună şi sper ca domnul prim ministru Ponta să îşi dea seama de acest fapt până nu e prea târziu. Dacă domnia sa crede că vizita la Bruxelles este doar o vizită de politeţe, atunci ne înşelăm asupra capacităţii domniei sale de a fi matur”, este de părere Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă este necesară o delegaţie a Comisiei Europene pe situaţia din România, fostul prim-ministru a replicat că nu este în măsură să dea un răspuns acum.

„Credeţi că pe de altă parte un proces, cum este procesul referendial, care nu este atent organizat şi care lasă loc interpretărilor şi manipulărilor de orice fel prăbuşeşte definitiv imaginea României. Cred că acest referendum trebuie să fie bine organizat, să fie independent de orişice intenţie obscură sau murdară”, a mai spus Ungureanu.

Fostul premier a amintit faptul că referendumul costă poporul român 20 de milioane de euro, adăugând că banii aceştia „sunt luaţi din buzunarul fiecăruia dintre noi”.

„Aceşti bani puteau fi mult mai bine utilizaţi în alte scopuri şi sunt şi eu curios să văd cine va cere la un moment dat socoteală pentru această pierdere enormă de resursă financiară capabilă în cazul unei bune folosiri să dea românilor măcar o minimă speranţă de prosperitate”, a încheiat Ungureanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă