12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportUngureanu: Dacă Ponta primeşte la Bruxelles neîncrederea personalităţilor europene, e o lectură...

Ungureanu: Dacă Ponta primeşte la Bruxelles neîncrederea personalităţilor europene, e o lectură bună

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, că dacă premierul Victor Ponta primeşte la Bruxelles reacţii de neîncredere în politicile pe care le prezintă, atunci “este în fine o lectură bună”, iar copreşedintele USL trebuie să realizeze acest lucru până nu este prea târziu, scrie Mediafax.

“Dacă acesta este semnul pe care primul ministru al României îl înregistrează la Bruxelles, ca neîncrederea personalităţilor europene în politicile pe care domnia sa le reprezintă, atunci este în fine o lectură bună şi sper ca domnul prim ministru Ponta să îşi dea seama de acest fapt până nu e prea târziu. Dacă domnia sa crede că vizita la Bruxelles este doar o vizită de politeţe, atunci ne înşelăm asupra capacităţii domniei sale de a fi matur”, este de părere Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă este necesară o delegaţie a Comisiei Europene pe situaţia din România, fostul prim-ministru a replicat că nu este în măsură să dea un răspuns acum.

“Credeţi că pe de altă parte un proces, cum este procesul referendial, care nu este atent organizat şi care lasă loc interpretărilor şi manipulărilor de orice fel prăbuşeşte definitiv imaginea României. Cred că acest referendum trebuie să fie bine organizat, să fie independent de orişice intenţie obscură sau murdară”, a mai spus Ungureanu.

Fostul premier a amintit faptul că referendumul costă poporul român 20 de milioane de euro, adăugând că banii aceştia “sunt luaţi din buzunarul fiecăruia dintre noi”.

“Aceşti bani puteau fi mult mai bine utilizaţi în alte scopuri şi sunt şi eu curios să văd cine va cere la un moment dat socoteală pentru această pierdere enormă de resursă financiară capabilă în cazul unei bune folosiri să dea românilor măcar o minimă speranţă de prosperitate”, a încheiat Ungureanu.

Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă