13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportUn senator PSD a încheiat ilegal contracte cu 12 primării

Un senator PSD a încheiat ilegal contracte cu 12 primării

Senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, a încheiat contracte de consultanţă cu 12 primării de comune din colegiul său, dar afirmă că sumele sunt mici şi că primării au apelat la el pentru ca nu au jurişti, informează HotNews.

Adrian Ţuţuianu (senator-PSD) susţinea în declaraţia de interese depusă în noiembrie 2010 că societatea civilă de avocatură Ţuţuianu, Stan şi Asociaţii are în derulare 14 contracte de asistenţă juridică cu instituţii ale statului. 12 contracte au fost încheiate cu primării din judeţul Dâmboviţa.

În declaraţia de interese, la patru dintre cele 12 contracte se menţionează că este vorba de asistenţă juridică pentru procese. La restul contractelor nu se specifică pentru ce a fost acordată asistenţa juridică.

“Sunt multe litigii pentru anularea unor Hotărâri de Guvern. Unele primarii nu au destui consilieri juridici sau fiind la o depărtare mare de instanţe au apelat la mine”, declară senatorul.

Alte două contracte au fost încheiate cu Agenţia pentru Dezvoltare Sud-Muntenia (4000 lei/luna) şi Asociaţia pentru cooperare transfrontalieră România-Bulgaria (1200 euro).

Senatorul PSD nu a precizat în declaraţia de interese modul în care au fost contractate serviciile cabinetului său de avocatură dar spune că 13 din cele 14 contracte au fost încheiate fără licitaţie.

“Nu sunt sume mari, astfel ca legislatia nu prevede organizarea de licitatii pentru asemenea contracte”, spune Ţuţuianu.

Din cele 12 primării de comune 11 sunt conduse de primari PSD şi una de un primar PDL. Senatorul Ţuţuianu a încercat să intermedieze primarilor întâlniri cu reprezentanţii unor firme de consultanţă şi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru a obţine fonduri europene.

“Am considerat ca este o problematică de interes şi în multe cazuri foarte mulţi dintre destinatarii fondurilor europene nu cunosc care sunt programele si care sunt posibilităţile de accesare. Nu există nici un alt inters”, susţine Ţuţuianu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă