4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportUn nou asigurător pentru Comitetul Olimpic și Sportiv Român. La ce valoare...

Un nou asigurător pentru Comitetul Olimpic și Sportiv Român. La ce valoare se ridică contractul semnat

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a încheiat miercuri un parteneriat cu Allianz Ţiriac în urma căruia sportivii olimpici români beneficiază de poliţe de asigurare în valoare totală de 24 de milioane de euro.

În urma semnării parteneriatului vor fi asigurate şi bunuri aflate în patrimoniul COSR, precum bazele de antrenament.

“Astăzi marcăm începutul unui parteneriat şi ne angajăm să susţinem activitatea sportivilor noştri. În privinţa conţinutului acestui parteneriat pot să afirm că vom asigura performanţa preluând o parte din griji prin poliţele noastre de asigurare, atât pentru olimpicii români, prin asigurări de sănătate, de călătorie, medicale, dar şi pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin activele pe care le deţine, precum bazele de pregătire. În termen financiari angajamentul este unul solid, suma asigurată a tuturor contractelor de asigurare ajunge la 24 de milioane de euro. Angajându-ne să protejăm efortul sportivilor de performanţă, pentru noi este ca şi cum am proteja un bun naţional. Sunt modele care ne inspiră şi în mediul de afaceri, creând o pandemie pozitivă de valori sănătoase, pe care să le regăsim în toate domeniile societăţii. Suma este una semnificativă, dar având în vedere acest parteneriat este una firească”, a declarat Virgil Şomcutean, CEO Allianz Ţiriac, într-o conferinţă de presă la Casa Olimpică, conform agerpres.ro.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a afirmat că parteneriatul este valabil până în 2026.

” Contează enorm pentru noi să avem alături oameni, companii, parteneri, care împărtăşesc aceleaşi valori cu noi, care apreciază efortul indiferent de situaţia în care ne aflăm. Noi toţi cei de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român suntem în slujba sportivilor, nimic nu se compară cu o victorie pe care o sărbătorim împreună, dar în acelaşi timp avem nevoie de un umăr puternic pe care să ne sprijinim atunci când avem nevoie. Parteneriatul nostru cu Allianz Ţiriac este la început de drum şi sunt convins că va fi bazat pe respect şi încredere, ne onorează şi suntem mândri să anunţăm astăzi un nou membru al Team Romania. Cel puţin până în 2026 vom asigura sportivilor tot ceea ce au nevoie pe această direcţie. Avem în faţă cea mai densă perioadă, începem în februarie cu Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, apoi două ediţii ale Festivalului Tineretului European, una de iarnă şi una de vară, după aceea Jocurile Europene la care putem obţine calificarea la mai multe discipline pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acest parteneriat asigură acea încredere de care sportivii au nevoie la următoarele competiţii. Sportivii care vor participa la competiţii sub egida celor cinci cercuri olimpice vor fi asiguraţi în urma acestui parteneriat pe care astăzi l-am semnat cu Allianz Ţiriac”, a spus preşedintele COSR.

Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a adus în atenţie importanţa asigurărilor de sănătate în lumea sportului: “Pentru noi toţi este foarte important să avem alături de noi un partener care ştie ce înseamnă performanţă. Toţi ştim că sportul nu oferă siguranţă, dar atât timp cât te simţi în siguranţă, eşti cu un pas mai aproape de podium. Pentru noi este important fiecare partener care vine alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru că asta ne dă siguranţă. Eu am trecut printr-o singură intervenţie chirurgicală, şi să beneficiez de o asigurare m-a degrevat de o parte din probleme pe care aş fi putut să le am. Tocmai de aceea este important acest parteneriat. Ştim toţi ce risc mare de accidentare există în sportul de performanţă. Ştiu că se poartă în lumea sportivilor de performanţă să îţi asiguri mâna sau piciorul, dar eu a trebuit să mă asigur cu totul”.

“Mă bucur că începând de astăzi avem alături de noi un partener atât de puternic şi de important care să ne ajute să avansăm şi să evoluăm pe drumul nostru olimpic. E importanţă fim asiguraţi şi acum vom putea avea parte de asta”, a spus înotătorul David Popovici”, prezent la conferinţa de presă de la sediul COSR.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă