11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportTraian Băsescu va face marţi o vizită oficială în Albania

Traian Băsescu va face marţi o vizită oficială în Albania

Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua o vizită oficială marţi în Republica Albania, la invitaţia omologului său, Bamir Topi, prilej cu care va avea convorbiri oficiale cu preşedintele albanez, premierul şi preşedintele Parlamentului albanez, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit NewsIn.

În Albania, situaţia politică este tensionată, deoarece opoziţia de stânga contestă de aproape un an rezultatul alegerilor legislative. Militanţii socialişti au protestat faţă de fraudarea alegerilor recurgând inclusiv la greva foamei.

Partidul lui Sali Berisha a câştigat la limită alegerile din iunie 2009 şi are 75 de locuri din cele 140 din Parlament. Guvernul spune că solicitarea opoziţiei de renumărare a voturilor nu are temei legal.

Primarul Tiranei, liderul opoziţiei, Edi Rama, susţine că în Albania nu există democraţie. Socialiştii sunt susţinuţi de cinci alte partide de opoziţie. Criza, care implică şi boicotarea de luni de zile a Parlamentului de către socialişti, a paralizat Albania şi îi lezează drumul către integrarea europeană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă