19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTokes: Statul român vrea să-mi ia LIBERTATEA de exprimare

Tokes: Statul român vrea să-mi ia LIBERTATEA de exprimare

Europarlamentarul Laszlo Tokes a calificat propunerea de a i se retrage înalta distincţie a statului român ca o încercare de a-l lipsi de libertatea de exprimare, informează agenţia MTI, conform Agerpres.

Reprezentanţii comunităţilor româneşti din străinătate au cerut vineri ca lui Tokes să i se retragă ordinul Steaua României, primit cu patru ani în urmă la a 20-a aniversare a revoltei de la Timişoara .

În declaraţia de închidere a universităţii de vară a românilor ce trăiesc în străinătate de la Izvoru Mureşului, Tokes a fost numit un “extremist maghiar ce luptă cu toate mijloacele posibile împotriva României şi românilor”.

Citeşte şi Românii minoritari şi de peste graniţe cer finanţare CORECTĂ în Harghita, Covasna şi Mureş

Tokes a fost de asemenea criticat de demnitari publici din România, inclusiv preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Victor Ponta, pentru propunerea făcută la universitatea de vară de la Băile Tuşnad, la sfârşitul lunii iulie, că Ungaria ar trebui să ofere Transilvaniei protectorat.

“Incitarea a început să aibă efect, România prezintă unele semne de dictatură. Nu au fost onorurile pentru care am luptat la Timişoara. Această propunere mi-a rănit demnitatea umană”, a declarat Tokes mass-media publice ungare vineri.

Tokes este membru al Parlamentului European din partea României din 2007. 

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă