20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportThe Guardian: Aurescu participă la reuniunea privind criza refugiaților. MAE dezminte informația

The Guardian: Aurescu participă la reuniunea privind criza refugiaților. MAE dezminte informația

Publicația britanică The Guardian a anunțat că ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă, luni, la reuniunea miniștrilor de Externe din centrul și estul Europei, pe tema crizei refugiaților. Informația a fost, însă, dezmințită de Ministerul afacerilor de Externe, relatează Mediafax.

Astfel, MAE a anunțat că Bogdan Aurescu nu participă la reuniunea de luni după-amiază a Grupului Vişegrad, care are loc la Praga pe tema imigraţiei.

Pe agenda MAE pentru ziua de 21 septembrie figurează doar primirea de către ministrul Bogdan Aurescu, de la ora 16.30, la sediul MAE, a ambasadorului agreat al SUA Hans Klemm, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Surse citate de cotidianul The Guardian şi de site-ul de ştiri EUbusiness.com au transmis, luni, că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, ar participa la reuniunea Grupului Vişegrad, desfăşurată la Praga pe tema imigraţiei, la care este invitat şi şeful diplomaţiei din Luxemburg, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, la reuniunea Grupului Vişegrad care are loc la Praga, Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria vor reitera opoziţia faţă de impunerea unor cote privind distribuirea imigranţilor.

“Grupul Vişegrad va cere Uniunii Europene să intensifice eforturile împotriva imigranţilor cu raţiuni economice. În plus, se va arăta că Europa Centrală şi de Est nu are capacităţile financiare sau culturale de a primi un număr mare de refugiaţi”, precizează surse citate de ziarul The Telegraph. Această poziţie îi va fi prezentată ministrului de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă