26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportTeodor Meleşcanu, eliberat din funcţie de premierul Dacian Cioloş

Teodor Meleşcanu, eliberat din funcţie de premierul Dacian Cioloş

Consilierul de stat Teodor Meleşcanu a fost eliberat din funcţie de premierul Dacian Cioloş, informează Mediafax.

Teodor Meleşcanu a fost numit consilier pe probleme de securitate şi apărare de Victor Ponta, în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale în care Meleşcanu a candidat ca independent, obţinând 1,09% şi declarându-şi sprijinul pentru candidatul PSD, Victor Ponta, în cel de-al doilea tur de scrutin. Anterior campaniei, el deţinuse funcţia de director al SIE.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale, Meleşcanu a deţinut şi funcţia de ministru al Afacerilor Externe, în condiţiile în care Titus Corlăţean şi-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiaşi scandal, Meleşcanu a deţinut conducerea MAE doar opt zile, fiind înlocuit ulterior de Bogdan Aurescu şi devenind consilier al premierului.

Citeşte şi: Palada, fostul consilier al lui Ponta, îl acuză pe Cioloş că a copiat proiectul de buget

De asemenea, Anne-Rose-Marie Jugănaru a fost eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar Viorel Traian Lascu şi Erika Stanciu au fost numiţi în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Tot printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, lui Marius Iulian Carabulea i-a încetat exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de secretar general al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă