20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, în optimile turneului WTA de la Birmingham, după victoria împotriva...

Sorana Cîrstea, în optimile turneului WTA de la Birmingham, după victoria împotriva Anei Bogdan

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Birmingham, după ce a câștigat duelul 100% românesc cu Ana Bogdan, în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-3.

Favorită numărul opt, Sorana Cîrstea a obţinut victoria după mai bine de două ore de joc. Ana Bogdan (30 ani, 61 WTA) a condus cu 4-2 în primul set, dar l-a cedat cu 4-6.

Ana a dominat actul secund, în care a condus cu 4-0 şi s-a impus cu 6-2.

În decisiv, Cîrstea a reuşit primul break, la 3-2, apoi Ana Bogdan a câştigat şi ea contra serviciului, dar Cîrstea a făcut un nou break, câştigând cu 6-3.

Ana Bogdan a câştigat primele două partide directe cu Sorana Cîrstea, în 2016, în primul tur la US Open, cu 0-6, 7-5, 6-2, şi în 2017, în primul tur la Bucureşti, cu 6-4, 6-2.

Grație acestui succes, Cîrstea şi-a asigurat un cec de 3.920 dolari şi 30 de puncte WTA.

Venită din calificări, Ana Bogdan rămâne cu un cec de 2.804 dolari şi 19 puncte WTA.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...

Cătălin Drulă, atac dur la adresa unor politicieni: “Au dat drumul la hoție”

Cătălin Drulă și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că președintele Klaus Iohannis și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar...

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă