9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTenisEmma Răducanu trece înaintea lui Halep în clasamentul WTA

Emma Răducanu trece înaintea lui Halep în clasamentul WTA

Emma Răducanu trece înaintea lui Halep în clasamentul WTA, începând de luni. Simona Halep a coborât în clasament după ce a participat la turneul de tenis de la Cluj.

Simona Halep a coborât patru locuri faţă de acum o săptămână. Simona Halep se află, luni, pe poziţia 22 în clasamentul mondial WTA.

În turneul de la Cluj, Anett Konatveit (Estonia) a învins-o în finală pe Simona Halep. Scorul final al meciului a fost 6-2, 6-3. În urma acestui rezultat, Anett Konatveit a urcat şase locuri în topul WTA, de pe locul 14 pe 8.

Transylvania Open este primul turneu WTA organizat în România unde Simona Halep a jucat fără să îl câștige. Turneul s-a jucat pe BT Arena din Cluj-Napoca şi a fost dotat cu premii totale de 235238 de dolari.

Emma Răducanu trece înaintea lui Halep, pe locul 21

Simona Halep a fost în Top 20 WTA timp de opt ani neîntrerupt. Ea a ieșit, luni, din acest top, coborând pe locul 22. Pe locul 21, chiar înaintea lui Halep, a urcat, luni, Emma Răducanu.

Pe primul loc în clasamentul feminin WTA este Ashleigh Barty (Australia). Pe locurile al doilea și al treilea sunt Arina Sabalenka (Belarus) și Barbora Krejcikova (Cehia).

Emma Răducanu este de origine română dar în plan internațional este considerată a fi din Marea Britanie. România are patru reprezentante între primele 100 de jucătoare din clasamentul WTA. Acestea sunt Simona Halep (locul 22), Sorana Cîrstea (locul 38), Irina Begu (locul 60) şi Gabriela Ruse (locul 86).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă