13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTenisRomâncele și-au aflat adversarele de la Wimbledon. Cu cine vor juca Irina...

Româncele și-au aflat adversarele de la Wimbledon. Cu cine vor juca Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian

Cele patru tenismene românce care vor evolua la turneul de Grand Slam de la Wimbledon și-au aflat adversarele din prima rundă a competiției londoneze.

Astfel, Irina Begu, desemnată cap de serie numărul 29, va debuta la turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, contra unei jucătoare din Canada, Rebecca Marino.

Aceasta va fi prima confruntare dintre Begu (32 ani, 29 WTA) şi Marino (32 ani, 83 WTA).

Sorana Cîrstea (33 ani, 36 WTA) va debuta contra sportivei germane Tatjana Maria (35 ani, 58 WTA), semifinalistă anul trecut pe iarba londoneză. Cîrstea are 3-1 în meciurile directe, singura victorie a Tatjanei venind chiar anul trecut la Wimbledon, în turul secund, cu 6-3, 1-6, 7-5.

Ana Bogdan (30 ani, 61 WTA) va avea un meci dificil în primul tur, contra rusoaicei Liudmila Samsonova (24 ani, 15 WTA), a 15-a favorită, pe care nu a mai avut-o adversară până acum.

Pe tabloul principal a intrat şi Jaqueline Cristian (25 ani, 133 WTA), graţie clasamentului protejat, iar în primul tur o va înfrunta pe italianca Lucia Bronzetti (24 ani, 65 WTA). Românca a câştigat ambele confruntări cu Bronzetti, ambele pe zgură, în 2017 şi 2021.

Liderul clasamentului WTA, poloneza Iga Swiatek, va debuta contra chinezoaicei Lin Zhu, în timp ce belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, o va întâlni pe maghiara Panna Udvardy.

Deţinătoarea titlului la Wimbledon, kazaha Elena Rîbakina, numărul trei mondial, va primi replica americancei Shelby Rogers în primul tur.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă