13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTenisPetra Kvitova, adversara Soranei Cîrstea în semifinalele turneului de la Miami

Petra Kvitova, adversara Soranei Cîrstea în semifinalele turneului de la Miami

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova va fi adversara româncei Sorana Cîrstea în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami.

Kvitova (33 ani), numărul 12 mondial şi dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014), s-a calificat joi în penultimul act după ce a dispus în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, de rusoaica Ekaterina Alexandrova, într-o partidă care trebuia să se dispute iniţial miercuri, dar a fost amânată din cauza ploii.

Sorana Cîrstea (locul 74 WTA), care va împlini 33 de ani pe 7 aprilie, a acces în semifinale la Miami după ce a învins-o miercuri, cu 6-4, 6-4, pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial.

Aceasta va fi a unsprezecea confruntare între Sorana Cîrstea şi Petra Kvitova în circuitul profesionist, avantajul fiind de partea cehoaicei (6 victorii la 4).

Reprezentanta României va disputa cu această ocazie a doua sa semifinală la un turneu WTA 1.000, după ce în urmă cu zece ani (2013) ajungea în finala turneului de la Toronto.

Câştigătoarea duelului dintre Sorana Cîrstea şi Petra Kvitova o va înfrunta în finală pe kazaha Elena Rîbakina, cap de serie numărul 10, care a învins-o joi în prima semifinală de la Miami, cu 7-6 (7/3), 6-4, pe americanca Jessica Pegula, favorita numărul 3.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă