14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportTenisPetra Kvitova a câștigat finala turneului WTA 1000 de la Miami

Petra Kvitova a câștigat finala turneului WTA 1000 de la Miami

Tenismena de origine cehă Petra Kvitova a câștigat turneul WTA 1.000 de la Miami, după ce a întrecut-o în finală pe kazaha Elena Rîbakina, în două seturi, cu scorul de cu 7-6, 6-2.

Jucătoarea în vârstă de 33 de ani, dublă campioană la Wimbledon în 2011 şi 2014, a câştigat astfel al nouălea său titlu la un turneu Masters 1000.

„Tie-break-ul a fost probabil cel mai lung din cariera mea (n.r. 16-14) și cumva am reușit să îl câștig! Iubesc să joc finale și să ajung cât mai departe la turneele importante, probabil acesta este secretul meu”, a declarat Kvitova.

 

În urma acestei victorii, Kvitova va reveni începând de luni între primele 10 jucătoare ale lumii.

Kvitova, care a eliminat-o în semifinale pe românca Sorana Cîrstea, are în palmares 30 de trofee obţinute în 41 de finale disputate, fiind cea mai titrată jucătoare din circuit încă în activitate după americanca Venus Williams.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dinamo, calificată în Final Four-ul EHF European League. „Dulăii” au bătut-o pe Skjern chiar la ea acasă

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a calificat în Final Four-ul EHF European League, după ce a obținut o nouă victorie în fața echipei...

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă