21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea s-a oprit în semifinalele turneului de la Miami. Suma impresionantă...

Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinalele turneului de la Miami. Suma impresionantă câștigată de sportiva noastră

Sorana Cîrstea a ratat șansa de a evolua în finala turneului WTA Masters 1000 de la Miami, după ce a pierdut în penultimul act în fața cehoaicei Petra Kvitova, în două seturi, cu 7-5, 6-4.

Prezentă într-o semifinală WTA Masters 1000 pentru a doua oară în carieră, Cîrstea s-a înclinat după o oră şi 41 de minute. În urmă cu zece ani (2013), românca ajungea în finala turneului de la Toronto, în care pierdea în faţa Serenei Williams.

În primul set, Cîrstea a reuşi să aibă 5-2, dar apoi a pierdut cinci ghemuri consecutive, ratând două mingi de set la 5-3. În actul secund, diferenţa fost făcută de un break, realizat de Kvitova (33 ani, 12 WTA) în ghemul inaugural.

Kvitova a încheiat cu 7 aşi şi 4 duble greşeli, în timp ce românca a avut 4 aşi şi o dublă greşeală.

Sfertfinalistă la Indian Wells, Cîrstea nu pierduse niciun set la Miami Open până acum, eliminându-le pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, numărul doi mondial).

După evoluția de la Miami, jucătoarea noastră s-a ales cu un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA.

În finală, Petra Kvitova o va înfrunta pe kazaha Elena Rîbakina, care a cucerit titlul la Indian Wells şi are şansa de a realiza Sunshine Double.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă