19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalRegele Charles a vizitat marți un centru de tratare a cancerului

Regele Charles a vizitat marți un centru de tratare a cancerului

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit revine la îndatoririle publice pentru prima dată după ce a fost diagnosticat cu cancer. El urmează să viziteze un centru de tratament al cancerului, potrivit stiripesurse.ro.

Regele Charles a vizitat marți un centru de tratament al cancerului unde s-a întâlnit cu medicii și cu pacienții. Regele a fost însoțit de regina Camilla.

Scopul vizitei este de a atrage atenția asupra importanței diagnosticului timpuriu și de a evidenția cercetările inovatoare din spital.

Monarhul britanic a anunțat că are cancer la începutul lunii februarie.

Ulterior, organizațiile au apreciat deschiderea regelui față de subiect.

Împreună cu Prințesa de Wales, care a anunțat și ea că este bolnavă, regele a vorbit despre boală pentru a crește gradul de conștientizare a publicului în ceea ce privește cancerul.

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face progrese bune în urma tratamentului și a unei perioade de recuperare, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Deși Charles a continuat să se ocupe de îndatoririle oficiale ale statului, diagnosticul l-a determinat să amâne angajamentele publice pentru a începe tratamentul și a se odihni.

“Majestatea Sa Regele îşi va relua curând activităţile publice după o perioadă de tratament şi de recuperare în urma diagnosticului de cancer”, se arată în comunicat.

În februarie, palatul a dezvăluit că regele, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă nespecificată de cancer detectată în urma unor teste efectuate după o procedură de corecție pentru o prostată mărită.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă