8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMai bine renunț la turnee decât să mă vaccinez, anunță Novak Djokovic

Mai bine renunț la turnee decât să mă vaccinez, anunță Novak Djokovic

Marele campion Novak Djokovic anunță că mai degrabă va renunța la turneele internaționale decât să se vaccineze anti – Covid. „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a subliniat Novak Djokovic.

Jucătorul sârb a oferit acest răspuns când a fost întrebat de BBC dacă e dispus să renunțe la turnee de Grand Slam, cum ar fi cele de la Wimbledon sau Paris, pe motiv că nu îndeplinește condiția de a fi vaccinat anti – Covid.

“Nu am fost niciodată împotriva vaccinării dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ce introduci în corpul tău”, a precizat Nole. “Înțeleg că, la nivel internațional, toată lumea depune un efort mare pentru a contracara acest virus. Sper să vedem în curând sfârșitul acestuia”, afirmă Djokovic.

Marele campion a făcut aceste afirmații în primul interviu pe care l-a acordat după ce fusese expulzat, luna trecută, din Australia. Expulzarea s-a produs după ce ministrul Imigrării de la Canberra i-a anulat viza. Anularea vizei a fost motivată prin faptul că Djokovic nu era vaccinat. Djokovic venise în Australia la începutul lunii ianuarie 2022, pentru a participa la turneul de la Melbourne. În urma anulării vizei, sportivul n-a mai putut juca în acest turneu, deși era marele favorit. La Melbourne, Djokovic putea obține cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera lui.

Novak Djokovic spune că are imunitate întrucât a avut Covid

Sportivul sârb a încercat să evite expulzarea din Australia explicând că a avut Covid în decembrie 2021, ceea ce îi oferă imunitate, chiar dacă nu este vaccinat anti – Covid. Avocații sportivului sârb au contestat decizia de expulzare, dar contestația a fost respinsă. La acel moment, familia sportivului a comparat politica autorităților australiene cu o tentativă de asasinat.

Întreaga poveste a prezenței lui Djokovic în Australia, încheiată prin retragerea din turneul de la Melbourne, a durat zece zile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă