20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportTenisJucătorii convocați de Gabriel Trifu pentru meciul României din Cupa Davis

Jucătorii convocați de Gabriel Trifu pentru meciul României din Cupa Davis

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Gabriel Trifu, a convocat 5 jucători pentru întâlnirea dintre România şi Grecia programată în perioada 3-4 februarie, la Atena, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Pentru meciul cu Grecia, componenţii lotului naţional sunt: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

De partea cealaltă, selecţionata Greciei va fi alcătuită din Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 7 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu).

Echipa României întâlneşte selecţionata Greciei în perioada 3-4 februarie, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O femeie şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 34 de ani

O bihoreancă a fost reţinută, marţi seara, fiind acuzată că şi-ar fi înjughiat fiul, în urma unui conflict spontan. Procurorii au solicitat arestarea preventivă...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă