18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportTenisItalia a câștigat „Salatiera de Argint” după 47 de ani de așteptare

Italia a câștigat „Salatiera de Argint” după 47 de ani de așteptare

Echipa masculină de tenis a Italiei a câştigat Cupa Davis, după ce a învins în finală Australia, cu scorul general de 2-0.

Reprezentanţii Italiei s-au impus după cele două meciuri de simplu, în care Matteo Arnaldi (44 ATP) l-a învins în trei seturi, 7-5, 2-6, 6-4, pe Alexei Popyrin (40 ATP) după două ore şi jumătate de joc, iar apoi Jannick Sinner (4 ATP) a câştigat facil, după o partidă de o oră şi jumătate, în două seturi, 6-3, 6-0, în faţa lui Alex De Minaur (12 ATP). Partida de dublu nu a mai fost necesară.

Italia îi succede Canadei, câştigătoarea de anul trecut, care în actuala ediţie a fost eliminată de Finlanda, în sferturi.

Acesta este cel de-al doilea titlu de Cupa Davis pe care Italia și-l trece în palmares, după cel obținut în anul 1976. Alte șase finale au mai disputat italienii în competiția pe națiuni: 1960, 1961, 1977, 1979, 1980, 1998.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Schimbări importante în Cehia pentru cuplurile de același sex

Începând cu anul viitor, cuplurile de același sex din Republica Cehă vor beneficia de majoritatea drepturilor acordate persoanelor căsătorite, cu excepția dreptului la căsătorie,...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...
Ultima oră
Pe aceeași temă