17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportTenisIga Swiatek, campioană la Varșovia

Iga Swiatek, campioană la Varșovia

Iga Swiatek a câștigat turneul WTA de la Varşovia, după ce a învins-o în finală pe germanca Laura Siegemund, în două seturi, cu 6-0, 6-1.

Poloneza de 22 de ani şi-a trecut în palmares al 15-lea titlu WTA şi al patrulea din 2023, fără să piardă niciun set pe parcursul competiţiei din oraşul său natal.

Ea s-a mai impus anul acesta la turneele WTA 500 de la Doha şi Stuttgart, precum şi în Grand Slam-ul de la Roland Garros, unde a cucerit trofeul pentru a treia oară în carieră.

Cu câteva ore înaintea finalei de duminică, jucătoarea poloneză a fost nevoită să finalizeze partida din semifinale cu belgianca Yanina Wickmayer, întreruptă sâmbătă în setul secund, din cauza întunericului, pe care a câştigat-o cu 6-1, 7-6 (8/6).

Laura Siegemund (35 ani, locul 153 WTA) a disputat a patra sa finală în circuitul profesionist, rămânând cu două titluri câştigate, ultimul dintre ele în 2017, Stuttgart.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Pericol de inundații în județele Neamț și Iași! Hidrologii au instituit codul portocaliu

Hidrologii au instituit un cod portocaliu de inundaţii, valabil până la ora 23:00 pe râuri mici din judeţele Neamţ şi Iaşi. Potrivit Institutului Naţional de...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...
Ultima oră
Pe aceeași temă