15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisAna Bogdan o învinge pe Jaqueline Cristian și merge în semifinalele turneului...

Ana Bogdan o învinge pe Jaqueline Cristian și merge în semifinalele turneului WTA Parma

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 de la Parma, după ce a învins-o în trei seturi pe Jaqueline Cristian, cu 4-6, 6-1, 7-6, joi, în sfertul de finală 100% românesc.

A doua favorită a competiției, Ana Bogdan a obţinut victoria după două ore şi 26 de minute. Jaqueline Cristian s-a impus în primul set cu 6-4, diferenţa fiind făcută de un break reuşit la 2-2. Ana Bogdan a dominat actul secund, câştigând cu 6-1. În decisiv, Ana Bogdan a avut 5-3, dar Jaqueline Cristian a câştigat trei ghemuri la rând, iar setul a ajuns în tiebreak, unde Ana Bogdan nu i-a lăsat nicio şansă compatrioatei sale (7-1).

Jaqueline Cristian s-a ales cu un cec de 3.478 de euro şi 29 de puncte WTA.

După acest succes, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 5.222 de euro şi 57 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe maghiara Anna Bondar (26 ani, 105 WTA), cap de serie numărul şapte.

Românca are 2-1 în meciurile directe cu Bondar, pe care a învins-o în 2019, în calificări la Istanbul, cu 2-6, 6-3, 6-3, şi anul acesta la Madrid, în primul tur, cu 4-6, 6-4, 7-6 (7/2). Bondar a câştigat la începutul anului, în primul tur la Australian Open, cu 6-2, 2-6, 6-3.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă