20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportTăriceanu, despre SRI: Hellvig nu are expertiza şi experienţa necesare postului

Tăriceanu, despre SRI: Hellvig nu are expertiza şi experienţa necesare postului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este invitat la emisiunea "Ultimul cuvânt" de la B1 TV, prilej cu care a motivat de ce nu consideră că Hellvig este potrivit pentru funcţia de director al SRI.

Despre noul director SRI

Un ONG Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, aceste ONG consideră că validarea şefului SRI reprezintă un semn de stabilitate şi noomalitate. Mi se pare anormal, nefiresc şi întrebările pe care le-am ridicat, ieri la Parlament rămân în picioare.

Am avut o discutie cu colegii mei înainte, eu le-am spus că nu voi vota în favoarea numirii. Desigur că votul este secret.

Două lucruri m-au făcut să mă simt inconfortabil: o anumită expertiză în domeniu şi mai multă experienţă politică. 

S-a discutat la nivelul coaliţiei despre numirea lui Hellvig. Dar după ce o serie de poziţii au fost luate public, înaintea discuţiilor, ar fi arătat lipsă de coordonare să mai facem ceva. Pentru premierul Ponta nu a fost o miză care să merite.

Nu am elemente care să confirme că se schimbe axa. Având în vedere că avem un preşedinte vorbitor de limba germană, nu ar fi nimic anormal să avem o relaţie mai bună cu Germania. Dacă România ar putea să beneficieze de pe urma acestei relaţii, de ce nu?

La sfârşitul lunii martie proiectul va fi depus la Parlament. În cazul în care noul Cod Fiscal nu va trece de Parlament, dacă se tărăgănează procesul vom cere asumarea răspunderii. 

Mi-aş dori ca preşedintele României să nu fie angrenat în jocurile politice. Dacă am onservaţii critice asupra preşedintelui, nu am să le fac publice. Crd că România a trăit o perioadă nefastă în timpul lui Băsescu. 

Despre implicarea în afacerea Microsoft: 

Sunt două variante, ori este un demers de presă disperat de a face o bombă de presă şi în aceste condiţii nu mai am ce zice, sau o încercare disperată a PNL de a-şi duce la capăt planul de acaparare a puterii, prin crearea unui bulgăre de zăpadă care să ducă la căderea Guvernului prin discreditarea mea. 

Nu sunt sigur că nu voi fi chemat la DNA. Dacă sunt chemat la audieri mă voi prezenta.

 

Cele mai citite

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă