15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportSurse: Președintele Iohannis nu a cerut aviz de la SRI în cazul...

Surse: Președintele Iohannis nu a cerut aviz de la SRI în cazul Sevil Shhaideh. Singurul aviz putea proveni de la SIE

Președintele Klaus Iohannis nu a cerut de la SRI niciun aviz referitor la Sevil Shhaideh, după ce PSD a propus-o ca premier, și nici referitor la familia acesteia, afirmă surse oficiale pentru România Liberă.

Singurul aviz care putea fi acordat în acest dosar este cel provenit de la SIE, care deține și informații legate de Siria, de unde provine soțul lui Sevil Shhaideh, Akram Shhaideh.

După cum se știe, alianța PSD – ALDE a propus-o pe Sevil Shhaideh ca prim-ministru, iar Liviu Dragnea, liderul PSD, a precizat că aceasta este singura propunere pe care o va face.


Citește și: Președintele Iohannis nu acceptă numirea lui Sevil Shhaideh ca prim-ministru

“Am cântărit cu grijă”, a precizat șeful statului, fără a explica motivele care l-au determinat să refuze această numire. El a precizat că așteaptă o altă propunere din partea coaliției PSD – ALDE.


Președintele Iohannis a amânat să se pronunțe asupra acestei propuneri până după Crăciun, iar marți a anunțat că respinge propunerea oferită de Sevil Shhaideh.

Șeful statului nu a precizat ce motive îl determină să respingă persoana lui Sevil Shhaideh pentru funcția de șef al Guvernului dar a anunțat că așteaptă o altă propunere din partea PSD.


Citește și: Traian Băsescu: Desemnarea premierului nu se face cu aviz de la SRI. E treaba președintelui, e o decizie politică

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a susținut luni seară că el, dacă ar fi acum șef al statului, nu ar cere serviciilor secrete să-i prezinte niciun punct de vedere pe tema numelui persoanei care e propusă ca premier, pentru că “nu e treaba lor”.


 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă