15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Ponta: ”Am avut întâlnirea săptămânală cu preşedintele Iohannis”

UPDATE. Ponta: ”Am avut întâlnirea săptămânală cu preşedintele Iohannis”

UPDATE 13.50: Premierul Victor Ponta a anunțat, pe Twitter, că a discutat cu Iohannis pe subiecte obişnuite de colaborare instituţională şi urări de "La mulţi ani".

"Am avut întâlnirea săptămânală cu preşedintele Iohannis – subiectele obişnuite de colaborare instituţională! Şi urări de La mulţi ani", a scris premierul, pe Twitter.

Premierul Victor Ponta participă, la Palatul Cotroceni, la o discuție cu președintele Klaus Iohannis, afirmă surse oficiale, citate de Mediafax.

Potrivit acestora, Ponta a plecat spre Palatul Cotroceni imediat după şedinţa de guvern.

Administraţia Prezidenţială a precizat, anterior, prin intermediul unui comunicat de presă, că la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, luni şi marţi au loc, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri ale şefului statului cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu.

Potrivit sursei citate, ”la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis se desfăşoară, luni şi marţi, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri între preşedinte şi miniştrii Afacerilor Interne, Apărării Naţionale şi de Externe.

”Se discută domeniile de care preşedintele este direct responsabil, securitate naţională, apărare şi politică externă, în cadrul unei prime luări de contact cu activitatea miniştrilor Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu, şi a celor trei ministere pe care le conduc”, se mai precizează în comunicat.

În cursul zilei de luni au loc întâlnirile cu miniştrii de Interne şi Apărare, în timp de întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu va avea loc marţi.

Aceasta este prima serie de întâlniri a preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai Executivului, de la învestirea în funcţie.

Surse politice declarau, duminică, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, cel de Interne, Gabriel Oprea şi cel de Externe, Bogdan Aurescu, discuţii vizând domeniile de care şeful statului este direct răspunzător, potrivit Constituţiei.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă