21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSportStatele Unite trimit 222 de sportivi la Olimpiada din China, pe care...

Statele Unite trimit 222 de sportivi la Olimpiada din China, pe care amenințau s-o boicoteze

Statele Unite trimit 222 de sportivi la Olimpiada din China, care se desfășoară la Beijing. Este vorba de Olimpiada de iarnă din 2022, pe care inițial Statele Unite voiau s-o boicoteze.

Comitetul olimpic şi paralimpic american (USOPC) a anunțat că în China va pleca o delegație formată din 222 de sportivi. „Team USA” va include 107 femei şi 115 bărbaţi. 99 dintre aceștia au mai participat și la alte Jocuri Olimpice. Cei mai experimentați dintre ei sunt Shaun White (snowboard halfpipe), Lindsey Jacobelis (snowboard cross), Katie Uhlaender (skeleton) şi John Shuster (curling). Cel mai cunoscut dintre ei este Shaun White (35 de ani), care s-a lansat în concursurile internaționale pe când avea doar 13 ani. Olimpiada de iarnă din 2022 va fi, pentru el, cea de a cincea. Shaun White are deja trei medalii olimpice de aur.

Olimpiada din China este tot mai intens politizată

La finalul anului 2021, Statele Unite avertizau că s-ar putea să nu trimită sportivi la Olimpiada de la Beijing. Ulterior, poziția americană s-a modificat, în sensul că sportivii vor merge la Olimpiadă, dar fără alți oficiali din SUA. Canada a anunțat că, în privința Olimpiadei din China, va urma poziția SUA.

Sancțiunile împotriva Chinei pornesc de la chestiuni politice și privind drepturile omului.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă