12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUltima reprezentatie in actuala formula

Ultima reprezentatie in actuala formula

Nationala de seniori a Romaniei va juca azi, la Constanta, a 9-a sa partida din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Germania 2006, fotbalistii antrenati de Victor Piturca intalnind Armenia intr-un joc care a devenit aproape fara miza dupa infrangerea (0-2) suferita de tricolori in Olanda. In joc mai este doar orgoliul si totusi cele trei puncte care ar trebui sa ne mentina macar pe pozitia a 3-a in grupa si sa nu ne “rupa” de puterile fotbalului european.
In plus, jocul de la Constanta se anunta a fi ultimul in actuala formula a nationalei. Victor Piturca a anuntat deja ca irosirea sanselor de a ajunge la CM 2006 insemnata si declansarea unui proces de intinerire masiva a echipei pentru a avea timpul necesar pregatirii unei echipe competitive, care sa atace cu sanse preliminariile Euro 2008. Cum insa intre jocul de la Rotterdam si cel de la Constanta nu sunt decat patru zile, Piturca va folosi contra Armeniei aceiasi jucatori ai (deja) “vechii generatii”, unii dintre ei urmand a evolua probabil ultima oara sub tricoul nationalei.

Piturca renunta la Florentin Petre

Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri ca renunta la mijlocasul dinamovist Florentin Petre, accidentat, pentru partida cu selectionata Armeniei. Florentin Petre, care nu s-a pregatit deloc la antrenamentul oficial, are un cheag de sange la gamba dreapta.
Componentii echipei Romaniei s-au antrenat pe o ploaie torentiala, timp de 80 de minute, pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanta, ziaristii avand acces la ultimele 20 de minute ale sedintei de pregatire. In ultimele 30 de minute ale antrenamentului oficial, tricolorii au facut un joc la doua porti, intre doua echipe compuse din zece jucatori, la una dintre ele evoluand si secundul Stefan Iovan. Formatia posibililor titulari a fost formata din Lobont – Contra, Chivu, Tamas, Rat – Plesan, Pancu (Ov. Petre), D. Munteanu, G. Coman – M. Niculae, G. Bucur.
In afara de Florentin Petre, Piturca nu-i va avea la dispozitie pentru meciul cu Armenia pe Adrian Mutu, suspendat, si Claudiu Niculescu, trimis acasa dupa ce a suferit o intindere in partida cu Olanda. Niculescu a fost inlocuit de atacantul Sportului, Ionut Mazilu. In schimb, va reveni la acest meci Razvan Rat, care a fost suspendat pentru intalnirea de la Rotterdam.
Meciul de pe stadionul “Gheorghe Hagi” din Constanta va incepe la ora 20.30 si va fi transmis in direct la TVR1. Jocul va fi arbitrat de o brigada din Grecia care il va avea la centru pe Athanassios Briakos, 38 ani, arbitru FIFA din 2001.

“Reconstructie, nu intinerire!”

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat ieri, inaintea meciului cu Armenia, ca echipa nationala se afla intr-un proces de reconstructie, nu de intinerire. “In echipa nationala vor fi multe noutati la meciul de miercuri. Cei care vor intra pe teren trebuie sa demonstreze ca merita sa faca parte din echipa. Reprezentativa Romaniei se afla intr-un proces de reconstructie, nu de intinerire!”, a spus Piturca, adaugand ca, daca este nevoie, ii va ceda antrenorului Florin Marin anumiti jucatori pentru echipa de tineret.
Rugat sa comenteze posibila retragere din echipa nationala a mijlocasului stelist Dorinel Munteanu, Piturca a precizat: “Nu discut despre retragerea lui, este un jucator de care am nevoie in continuare”.
Victor Piturca nu a sustinut o conferinta de presa propriu-zisa la finalul antrenamentului oficial, ci a vorbit cu reprezentantii presei pe teren, in spatele unei porti.

Clasament (seniori)

1. Olanda 7 6 1 0 16-3 19 (+13)
2. Cehia 7 6 0 1 22-6 18 (+12)
3. Romania 8 4 1 3 12-10 13 (+4)
4. Finlanda 6 3 0 3 13-10 9 (+3)
5. Macedonia 8 2 2 4 9-10 8 (-7)
6. Armenia 8 1 1 6 5-17 4 (-11)
7. Andorra 7 1 1 5 4-25 4 (-8)

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă