9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSpania-Italia, remiză cu strigări rasiste

Spania-Italia, remiză cu strigări rasiste

Campioana mondială şi europeană en titre la fotbal şi Italia au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seară, pe PGE Arena din Gdansk, în Grupa C la EURO 2012. Mario Balotelli  fost ţinta constantă a manifestărilor rasiste ale fanilor spanioli la meciul de duminică.

 

Italia a deschis scorul prin Antonio Di Natale (61), iar Spania a restabilit egalitatea la scurt timp, prin Cesc Fabregas (64), într-un meci în care s-au întâlnit ultimele două campioane mondiale.

Spania, care a început fără vreun atacant pe teren, a avut o posesie mai bună, dar destul de sterilă, italienii fiind mult mai incisivi atunci când au avut atacul. David Silva a semnat prima ocazie a partidei (9), dar şutul său a trecut peste transversală. Italia, cu debutantul Giaccherini titular, a replicat prin Pirlo (13), al cărui şut din lovitură liberă a fost respins cu greu de Casillas, şi Cassano, care a tras la colţul lung, dar balonul a ocolit ţinta (23).

Iniesta a finalizat una dintre fazele de atac ale ibericilor cu un şut, reţinut de Buffon (30). Italia şi-a mai creat ocazii bune prin Cassano (34) şi Marchisio (36), dar Casillas a fost la post de fiecare dată. Andres Iniesta s-a aflat din nou în prim-plan în min. 44, dar mingea sa lobată a trecut peste bara transversală. Repriza s-a încheiat cu o ocazie mare a lui Thiago Motta, a cărui lovitură de cap, la centrarea lui Cassano, a fost apărată de Iker Casillas (45+1).

Partea secundă a început cu un forcing al spaniolilor, iar Buffon a fost pe fază la şuturile lui Fabregas (50) şi Iniesta (51), în timp ce Xavi a tras pe lângă (51). Italia a avut o ocazie uriaşă în min. 54, prin Balotelli, care a recuperat o minge, a scăpat singur spre poartă, dar a ezitat inexplicabil şi a fost deposedat de Ramos.

Italia a dat lovitura pe o contră, prin Toto Di Natale (61), la scurt timp de la intrarea sa pe teren, în urma unei pase de excepţie de la Pirlo. Doar trei minute s-au aflat italienii la conducere, pentru că Fabregas a restabilit egalitatea (64), după ce a fost găsit de Silva la marginea careului advers.

Spania a presat mai mult în continuare, iar Jordi Alba a trimis alături de poartă din voleu (73), pentru ca Fernando Torres să fie deposedat in extremis de Buffon (75). Italia nu s-a lăsat mai prejos şi Di Natale a ratat uluitor (77) la poarta cealaltă, după pasa remarcabilă a lui Giovinco.

Finalul a fost, de asemenea, pe contre. Torres a irosit o ocazie uriaşă în min. 85, când a încercat să‑l surprindă cu un lob pe Buffon, ieşit neinspirat dintre buturi, dar mingea s-a dus peste transversală. Marchisio a finalizat cu şut în braţele lui Casillas o fază în care a trecut prin apărarea iberică (89). Xabi Alonso a avut ultima ocazie a întâlnirii, un şut pe lângă poartă (90+2).

Balotelli, ţinta rasismului fanilor spanioli la meciul Spania-Italia

Fotbalistul italian al echipei Manchester City, Mario Balotelli, a fost ţinta constantă a manifestărilor rasiste ale fanilor spanioli la meciul de duminică dintre naţionalele Italiei şi Spaniei, scor 1-1, de la Campionatul European.

Potrivit sursei citate, aproximativ 300 de suporteri spanioli au ţipat ca maimuţele, ţinta lor fiind Balotelli, iar stewarzii „s-au gândit că este amuzant”, informează Daily Mirror.

Fotograful Chris Brunskill a fost unul dintre martorii la scenele relatate de jurnalul englez. El a spus că suporterii spanioli „se auzeau clar” de fiecare dată când Mario Balotelli atingea mingea.

„Mă aflam în spatele porţii, cu fanii spanioli în spatele meu, iar ei ţipau ca maimuţele, râdeau şi îl ironizau pe Balotelli de fiecare dată când mingea ajungea la el. Capul răutăţilor erau doi fani îmbrăcaţi ca tenismanul Rafael Nadal. Dar stewarzii păreau să se gândească doar că este amuzant şi nu au făcut nimic”, a explicat Brunskill.

Un alt fotograf, Michael Steele, de la Getty Images, a declarat că sunetele scoase de fanii spanioli se auzeau foarte tare şi erau inconfundabile. „Erau evident ţipete de maimuţă. Era dezgustător, nu există nici o scuză pentru asta. Sunt sigur că Balotelli ştia ce se întâmplă şi a auzit, pentru că era aproape de sectorul respectiv de tribună atunci când a primit un cartonaş”, a menţionat Steele.  

 

EURO 2012, Grupa C

Spania-Italia 1-1 (0-0)

Au marcat: Cesc Fabregas (64), respectiv Antonio Di Natale (61).

Gdansk, PGE Arena: 43.000 spectatori

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă