11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile.

Cele mai importante momente din program vor fi întâlnirile șefului statului român cu șeful statului sud-coreean, președintele Yoon Suk Yeol, precum și cu premierul, Han Duck-soo.

“Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum şi multitudinea domeniilor în care există potenţial şi interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de şef de stat din ultimii 16 ani”, a transmis Administraţia Prezidenţială a României.

În prima zi a vizitei în Coreea de Sud, președintele Iohannis va ajunge și la zona demilitarizată aflată la granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele României fac parte ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, precum şi secretarul de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

În iulie 2023, în marja Summit-ului NATO de la Vilnius, președintele Republicii Coreea, Yoon Suk Yeol, avusese o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis. Tot în iulie 2023 s-a desfășurat și o conferință privind cooperarea în industria de apărare între Republica Coreea și România.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă