13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRomani contra latini

Romani contra latini

Tragerea la sorti a meciurilor de pe tabloul principal al celei de-a X-a editii a Open Romania, turneu de tenis din categoria International Series ATP, competitie care incepe astazi pe terenurile din cadrul Arenelor BNR din Capitala, a adus adversari dificili pentru cei patru romani inscrisi direct pe tabloul de 32. In primul tur, toti reprezentantii nostri vor intalni jucatori latini, recunoscuti ca fiind experti in partidele pe care le disputa pe zgura.
Andrei Pavel, cel mai bine cotat roman la ora actuala, nr. 39 ATP, va juca in compania lui Alberto Martin (61 ATP), castigator al turneului bucurestean in 1999. Cei doi s-au mai intalnit la Open Romania in urma cu trei ani, cand Pavel l-a spulberat pe spaniol in doua seturi, 6-1, 6-3. Victor Hanescu (40 ATP), cap de serie nr. 4, pe care specialistii il considera dintre romani cu cele mai mari sanse de a castiga turneul in acest an, il va intalni in runda inaugurala pe italianul Potiro Starace (100 ATP). “Dupa parerea mea, Hanescu a jucat mai bine in ultima vreme si pe zgura, si pe repede. Sa vedem cat poate sa confirme aici. Va promit ca daca joaca finala, vin doua ore numai ca sa il vad si plec inapoi acasa. Romanii au insa o misiune grea la aceasta editie a Openului. Daca Pavel nu consuma foarte multa benzina luni, marti si miercuri, atunci poti sa crezi ca si el ar putea castiga turneul”, a spus Ion Tiriac, proprietarul Open Romania, fost presedinte al COR.

Gluma de 100.000 de dolari

Razvan Sabau (82 ATP) il va intalni in turul intai pe italianul Davide Sanguinetti (69 ATP), iar Victor Crivoi, care gratie evolutiilor remarcabile la “Tiriac Trophy”, a primit unul dintre cele trei wild-carduri oferite de organizatori, il va avea ca adversar pe francezul Florent Serra (74 ATP). In gluma, Bogdan Enoiu, unul dintre directorii turneului, a spus ca daca Victor Crivoi castiga acest turneu se angajeaza sa-l premieze cu 100.000 de dolari. “Serios vorbind, favoritul meu este Victor Hanescu, dupa care Andrei Pavel si Razvan Sabau”, a declarat Bogdan Enoiu, redevenind serios dupa tragerea la sorti a tabloului principal. Stabilirea meciurilor din prima zi a avut loc aseara, dupa inchiderea acestei editii, dar organizatori impreuna cu reprezentantii ATP au cazut de acord ca partidele sustinute de romani sa se dispute dupa-amiaza, pentru cresterea audientei.

Tiriac, sceptic vizavi de organizarea turneului la Bucuresti in viitor

Desi turneul de anul acesta se anunta a fi unul dintre cele mai tari organizate pana acum la Bucuresti, dat fiind faptul ca aproape toti jucatorii de pe tablul principal figureaza in topul 100 ATP, iar nume mari ale tenisului mondial au acceptat sa joace in meciuri demonstrative pe Centralul de la Arenele BNR, Ion Tiriac este sceptic vizavi de organizarea competitiei la Bucuresti in viitor. “Este un turneu care isi merita statutul in ATP. Faptul ca s-a putut aducerea lui Ivanisevici si Muster este un lucru foarte bun. Sa speram ca si Nastase va putea veni sa-si plateasca tributul ca este roman. Din pacate Federer nu era liber sa vina, desi i s-a promis si marea, si sarea. Sa speram ca turneul va fi tinut si in viitor, desi va fi foarte greu, dupa parerea mea”, a afirmat Tiriac. Bogdan Enoiu, cel caruia ii revine o mare pare din meritul ca acest turneu inca se organizeaza la Bucuresti, a spus insa ieri ca Ion Tiriac nu a facut decat sa glumeasca atunci cand a facut acele afirmatii si ca nu este nici un pericol ca turneul sa nu mai aiba loc in Capitala.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă