15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPiţurcă redebutează cu o victorie la Steaua

Piţurcă redebutează cu o victorie la Steaua

Steaua a reuşit să câştige ieri la Alba Iulia, acolo unde a jucat împotriva lui U Cluj, cu 2-1, echipa evoluând cu totul altfel faţă de sezonul precedent.

Venirea lui Victor Piţurcă a însemnat şi o formulă cu totul nouă, cu extrem de puţine nume din vechea formaţie. Aşa se face că Steaua a început meciul cu U Cluj în formula Tătăruşanu – Emeghara, Abrudan, Geraldo Alves, Latovlevici – Dorel Stoica – Nicoliţă, Răduţ, Păcurar, Tănase – Bogdan Stancu. De partea cealaltă, U Cluj a început cu nu mai puţin de cinci ex-dinamovişti în prima echipă, adică Matache, Izvoranu, Lemnaru, Boştină şi Claudiu Niculescu. Iar ultimul şi-a făcut datoria încă de la debut, marcând pentru 1-0 încă din minutul 8, din penalty! U Cluj conducea cu 1-0 şi visa la o victorie incredibilă.

Steaua a dovedit totuşi o altă faţă şi un alt moral, a revenit, a egalat prin Dorel Stoica (minutul 44, la o lovitură liberă, gol cu capul) şi a marcat golul victoriei în minutul 72, atunci când Bogdan Stancu a înscris după o fază lucrată de Tănase. Trebuie să remarcăm faptul că Steaua a învins la capătul unui joc pe care l-a dominat, cele două goluri venind logic în stabilirea unui rezultat just. Steaua a învins cu 2-1, iar cele trei puncte luate încă din prima rundă a campionatului ne arată o formaţie care are şanse în lupta pentru titlu.

Proiectul Steaua

Startul echipei Steaua în noul sezon a fost prefaţat de preşedintele de onoare al clubului, Viorel Păunescu, care crede că proiectul început la gruparea roş-albastră este asemănător celui din anii ’80, atunci când clubul din Ghencea a obţinut cele mai mari performanţe. „După discuţii între Piţurcă şi Gigi Becali s-a hotărât că lângă echipă trebuie aduşi mai mulţi oameni pentru ca lucrurile să meargă bine. Fiecare are rolul lui, iar Piţurcă este cel care învârte rotiţa ca totul să meargă bine. Piţurcă este cheia acestei afa­ceri. El a fost primul în România care a adoptat modelul englez, de manager, încă de la mandatul său trecut de la Steaua.” Steaua a debutat ieri în campionat cu o victorie cu U Cluj, în deplasare, cu 2-1 (1-1).  

Astăzi, ultimele două meciuri ale primei runde: FCM Tg. Mureş-FC Braşov (ora 18.00, Digi Sport) şi Victoria Brăneşti-Gaz Metan Mediaş (ora 20.30, GSP TV).

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă