16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

Ahmetov ii propune lui Mircea Lucescu un nou contract

Patronul formatiei ucrainene Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, a anuntat ca planurile pe care le are cu gruparea pe care o finanteaza sunt strans legate de antrenorul Mircea Lucescu, caruia ii va propune o prelungire a contractului, informeaza site-ul oficial al clubului din Donetk. “Mircea Lucescu va lucra la Sahtior pana ce ii va expira contractului. Mai mult, ii voi oferi o prelungire a contractului, pentru ca planurile mele marete cu Sahtior sunt strans legate de acest tehnician”, a declarat Ahmetov.
Finantatorul gruparii ucrainene, la care evolueaza fotbalistii romani Marica, Stoican si Rat, considera ca Sahtior Donetk nu a contat pe un meci egal la jocul cu Rapid Bucuresti, 0-1, din etapa a treia a grupei G a Cupei UEFA. “Este greu sa ma pot pronunta asupra meciului cu Rapid. Cu siguranta insa nu am contat pe un meci nul, iar echipa nu a jucat la adevarata sa valoare. In aceste conditii, jocul de la Rennes ne da emotii”, a spus Ahmetov.

Handbalistele vor medalie mondiala

Antrenorul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, vineri, ca spera ca formatia sa sa obtina o medalie la Campionatul Mondial din Rusia, in timp ce obiectivul stabilit de federatie este ocuparea unuia dintre locurile 1-6. “Obiectivul oficial, care a fost stabilit la numirea noastra in functii, acum 9 luni, este clasarea pe unul din locurile 1-6. Dar, dupa rezultatele obtinute cu echipa natio-nala in aceasta toamna la turneele de pregatire, suntem indreptatiti sa speram la o medalie. Asta ne dorim si speram sa facem un cadou frumos iubitorilor de handbal in pragul sarbatorilor de iarna”, a declarat antrenorul Tadici, la prezentarea oficiala a lotului tricolor pentru competitie, care va avea loc, incepand de luni, la Sankt Petersburg.
Capitanul echipei Romaniei, Steluta Luca, isi doreste sa castige titlul mondial la senioare. “Imi doresc din tot sufletul ca alaturi de intreaga echipa sa sarbatoresc casti-garea titlului mondial, la fel ca acum 10 ani, cand nationala de tineret urca pe cea mai inalta treapta a podiumului, in Brazilia”, a afirmat Steluta Luca, care joaca in nationala de aproape 11 ani. Luca mai spune ca, in semifinalele CM de la St. Petersburg, vede drept favorite selectionatele Rusiei, Danemarcei, Coreii de Sud si Romaniei.
Nationala va pleca spre Rusia sambata dimineata, la ora 8.00, cu o cursa charter, costurile deplasarii ridicandu-se la 45.000 de euro. Echipa Romaniei va avea o zi de acomodare, duminica, dupa care luni, 5 decembrie, va disputa primul meci oficial, din grupa D, cu formatia Argentinei, de la ora 17.30 (ora Romaniei). Urmeaza partidele cu echipele Camerunului (6 decembrie, ora 15.30), Ucrainei (7 decembrie, ora 15.30), Frantei (9 decembrie, ora 19.30) si Macedoniei (ora 17.30).

Moti si Zicu, suspendati pentru jocul cu Marseille

Jucatorii Cosmin Moti si Ianis Zicu nu vor putea evolua in jocul pe care Dinamo il va disputa pe 14 decembrie, la Marsilia, in compania echipei Olympique, contand pentru etapa a V-a a grupei F din Cupa UEFA, deoarece au acumulat cate trei cartonase galbene si sunt suspendati. Cei doi jucatori au fost avertizati cu cate un cartonas galben in jocul pe care Dinamo l-a disputat joi, cu TSKA Moscova, scor 1-0. Ianis Zicu a fost avertizat in minutul 17 al jocului, in timp ce fundasul Cosmin Moti a primit cartonasul galben in minutul 79.
Atat Zicu, cat si Moti au acumulat astfel trei cartonase galbene in meciurile disputate de Dinamo in grupa F, dupa ce au fost avertizati atat in jocul cu Heerenveen, scor 0-0, cat si la meciul de la Sofia cu Levski, scor 0-1.
Partida Olympique Marseille-Dinamo se va disputa pe 14 decembrie, pe Stade Velodrome.

Statui pentru vedetele gimnasticii romanesti la Deva

Administratia locala a orasului Deva, unde in ultimii 25 de ani s-a antrenat lotul nostru olimpic feminin de gimnastica, a avut o initiativa mai putin obisnuita. In apropierea scolii care a “produs” generatii la rand de campioane va fi amenajat un fel de Hall of Fame al gimnasticii romanesti. Edificiul va cuprinde 25 de sculpturi de bronz, repre-zentindu-le pe fostele sau actualele gimnaste, dintre care nu vor lipsi Nadia Comaneci, Lavinia Milosovici sau Andreea Raducan, dar si pe antrenorii acestora, Bela si Martha Karoly, Octavian Belu si Mariana Bitang. Proiectul va costa in jur de 34.000 de dolari, toate statuile urmand a fi asezate pe postamente de marmura. Deocamdata edilii orasului sunt nehotarati asupra numelui pe care-l va primi constructia. “Nu ne-am decis inca ce denumire ii vom da edificiului: Piata Sporturilor, Piata Campionilor sau Piata Olimpicilor”, a declarat primarul orasului Deva, Mircia Muntean.

Fiorentina-Juventus, intrerupt 40 de minute

Meciul tur din optimile de finala ale Cupei Italiei dintre echipele Fiorentina si Juventus Torino a fost intrerupt in minutul 55 din cauza incidentelor din tribune, dar a fost reluat dupa 40 de minute, informeaza AFP. In minutul 47, mai multe grupuri de suporteri torinezi au incercat sa intre in contact cu fanii Fiorentinei, dar au fost imediat indepartati de fortele de ordine, care au folosit grenade lacrimogene chiar in incinta stadionului pentru a restabili calmul. Ciocnirile au continuat si in afara arenei.
De asemenea, mai multi suporteri au vandalizat toaletele, au smuls scaune pentru a le arunca asupra politistilor si au vandalizat chioscuri de bauturi si sandvisuri. Din motive de securitate, arbitrul a decis, dupa cateva minute, trimiterea celor doua echipe la vestiare.
Dupa reluarea jocului, fortele de ordine, sub conducerea prefectului Vincenzo Indolfi, au format un cordon de protectie pentru a se evita orice contact intre cele doua factiuni de suporteri. “Sper ca toata lumea sa se angajeze pentru ca duminica totul sa fie in regula la meciul din campionat cu Juventus si sa nu fie acte de violenta”, a declarat primarul Florentei, Leonardo Domenici.
In meciul de joi, incheiat la egalitate, scor 2-2, Adrian Mutu a marcat golul doi al formatiei torineze, in minutul 68.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă