13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFavoritii nostri - sub asteptari, "out-sider"-ii - la inaltime!

Favoritii nostri – sub asteptari, “out-sider”-ii – la inaltime!


Finalele pe aparate ale Campionatelor Mondiale de gimnastica, gazduite la sfarsitul saptamanii trecute de Rod Laver Arena din Melbourne (Australia), au adus Romaniei mult-asteptatele medalii. Primul a urcat insa pe podium cel la care ne asteptam mai putin, Ioan Suciu. Dupa ratarea de la sol a lui Marian Dragulescu, cotat cu sanse mari la o medalie, Ioan Suciu, care si-a castigat in ultimul moment atat un loc in nationala, cat si dreptul de a evolua in finala de la cal (in calificari a obtinut a saptea nota), a produs o placuta surpriza cucerind argintul mondial.

Campion european la acest aparat, Ioan Suciu (9,700) a fost aproape si de titlul mondial, pe care l-a avut “in mana” pana la intrarea in competitie a ultimului concurent Ð chinezul Qin Xiao. Dupa o evolutie de exceptie notata cu 9,850, asiaticul a trecut insa pe primul loc. “Am participat la multe mondiale, dar n-am reusit niciodata sa urc pe podium. Medalia cucerita in Australia reprezinta ceva aparte”, a declarat fericit Suciu, pentru care aceasta editie a CM este foarte probabil sa fi fost ultima, el anuntand conducerea lui Dinamo ca ar dori sa intre in profesional.

Marian Dragulescu, totusi campion mondial

Ambitionat de ratarea de la sol, Marian Dragulescu si-a luat o frumoasa revansa la sarituri unde a cucerit titlul mondial. Dupa prima saritura, care ii poarta numele, notata cu 9,750, gimnastul nostru a executat-o fara ratare si pe a doua, pentru care a primit 9,637, si cu media 9,693 s-a instalat pe primul loc, unde a si incheiat competitia. Pe pozitia a doua s-a clasat polonezul Leszek Blanik (9,587), medalia de bronz revenindu-i, surprinzator, lui Alin Jivan (9,575), aflat pentru prima data la CM.

Catalina Ponor, doar bronz

Campioana olimpica de la Atena la barna, Catalina Ponor, nu a reusit sa urce decat pe cea de-a treia treapta a podiumului mondial la aparatul sau favorit. Marcata de insuccesul de la sol unde nu a prins nici macar finala, Catalina Ponor a gresit inca de la intrarea pe “puntea suspinelor”, iar arbitrele i-au scazut din start nota de plecare, din 10 la 9,90. Dupa o evolutie plina de ezitari, reprezentanta noastra, care inainte de inceperea competitiei nici nu concepea sa nu cucereasca titlul mondial, a fost notata cu 9,500 si s-a clasat doar a treia. Ea a fost intrecuta de americancele Anastasia Liukin (aur) si Chellsie Memmel (argint). Suparata, gimnasta a spus ca ar fi dorit sa se retraga in glorie, iar pentru ea bronzul cucerit echivaleaza cu ratarea lui Urzica de la cal (unde multiplul campion nu s-a calificat in finala). Ponor isi va lua deocamdata o scurta vacanta, in timpul careia se va gandi probabil daca va renunta sau nu la activitatea competitionala.

Romania Ð locul 4 in clasamentul final pe medalii

In urma rezultatelor obtinute de reprezentantii nostri, Romania s-a clasat pe locul patru in clasamentul total pe medalii (feminin si masculin) cu un aur, un argint si un bronz, dupa Statele Unite ale Americii (noua medalii), China (patru) si Slovenia (doua). Pozitia multumitoare in topul CM nu s-a datorat insa, ca altadata, succesului fetelor, ci al baietilor. In ierarhia masculina, condusa de Slovenia, cu doua titluri, Romania a fost pe pozitia a doua, la egalitate cu Japonia, cu cate trei medalii. La feminin insa, Romania s-a clasat pe locul sase!

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă