13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportSorin Oprescu acuza PSD ca i-a vandut lui Nicolaescu propria motiune

Sorin Oprescu acuza PSD ca i-a vandut lui Nicolaescu propria motiune

Senatorul PSD Sorin Oprescu isi acuza colegii din partid ca au "cazut la pace" cu liberalii pentru a fi respinsa, prin neprezentare la vot, motiunea simpla pe tema Sanatatii.

Ca PSD si PNL s-au inteles pentru a fi respinsa motiunea simpla indreptata impotriva ministrului Eugen Nicolaescu s-a vazut din prezenta redusa a social-democratilor la sedinta in care s-a dezbatut propriul text. Dincolo de faptul ca negocierile au fost purtate in spatele usilor inchise, rezultatul lor i-a lasat in ofsaid chiar si pe unii lideri PSD. Printre acestia se numara si artizanul motiunii, senatorul social-democrat Sorin Oprescu. Prin urmare, acesta si-a acuzat colegii de "interese obscure" si de faptul ca i-au dat "o barca gaurita", pentru a se scufunda demersul sau. "Negocieri bazate in primul rand pe niste interese obscure (…) nici nu ne sunt aduse la cunostinta, nici nu le stim, nu le banuim. si e greu cand te bazezi pe vaslasii partidului, ca asta suntem cu totii acolo, si constati ori ca ai trei gauri in barca, ori ca ti-au luat barca, ca asa s-a negociat cu Partidul National Liberal, sa ti-o dea pe aia cu mai multe gauri in ea", a declarat Oprescu, in cadrul unei emisiuni tv. Liderul PSD si-a mai acuzat colegii ca au facut din starea de sanatate a oamenilor un subiect de troc politic. "Apropo de a lua teapa sau a nu lua, de la ai tai e cel mai rau (…) Nu sunt de acord cu negocierile facute in spatele usilor inchise, negocieri care trateaza ca pe un troc si starea de sanatate a natiunii", a mai spus Oprescu. Cat despre ideea ca PSD ar putea fi interesat de unele licitatii pe care urmeaza sa le organizeze Ministerul Sanatatii, senatorul PSD o considera in categoria "supozitiilor". "Probabil ca Tariceanu le-a explicat omologilor de negociere ca ar dori sa ramana cu echipa completa din diverse motive (…) Probabil ca negociatorul din partea noastra i-a spus: «Fara probleme. Du-te fiule acolo ca n-ai nici un fel de probleme»", a mai declarat Oprescu.
Senatorul PSD i-a acuzat de ipocrizie nu doar pe social-democrati, ci si pe reprezentantii PNL si PLD. In primul caz, pesedistul considera ca au respectat ordinul de partid si au votat impotriva motiunii chiar daca au recunoscut, ulterior votului, ca "au patit ce-au patit cu sistemul sanitar". Liberal-democratilor, liderul PSD le reproseaza ca nu s-au mobilizat la vot, desi au sustinut ca doresc inlaturarea din functie a lui Eugen Nicolaescu.

» Strategie

In ciuda amenintarilor lui Mircea Geoana, transmise prin presa, ca vor fi exclusi din partid daca vor chiuli de la motiuni, mai multi senatori PSD au lipsit, astfel ca demersul s-a impotmolit pe motiv de neintrunire a numarului minim necesar de voturi. De fapt, nici Geoana nu a participat la dezbateri, ci si-a facut aparitia doar in momentul votarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă