19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportȘoc în tenis! Robert Farah, prins dopat

Șoc în tenis! Robert Farah, prins dopat

Jucătorul în vârstă de 32 de ani, care a declarat forfait la Australian Open, a preferat să fie el cel care dă vestea publicului: „Federaţia Internaţională de Tenis m-a anunțat că în proba mea, realizată în Cali, pe 17 octombrie 2019, a fost găsit boldenon. Cu două săptămâni înainte, pe 7 octombrie, am făcut un test în Shanghai și totul a fost negativ. În plus, am fost testat de 15 ori, aleatoriu, și mereu rezultatul a fost negativ”.

Columbianul, care anul trecut a câştigat alături de compatriotul său Juan Cabal turneele de Grand Slam de la Wimbledon și US Open, a atribuit rezultatul pozitiv consumului de carne de vită columbiană contaminată cu această substanţă, care este folosită în mod curent pentru a stimula creşterea animalelor. „Așa cum a spus Comitetul Olimpic Columbian, această substanță se găsește mereu în carnea columbiană și poate afecta rezultatele testelor. Sunt sigur că din această cauză a fost rezultatul așa. Împreună cu echipa mea lucrăm pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a spus Farah.

În anul 2018, Comitetul Olimpic Columbian i-a prevenit pe sportivii de elită în legătură cu prezenţa boldenonului în carnea de vită din Columbia, substanţa fiind vândută la liber în această țară.

Farah a fost suspendat provizoriu de ITF şi riscă o sancțiune de până la patru ani.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă