-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăSportȘi Camera Deputaţilor intră în vacanţă de săptămâna viitoare

Și Camera Deputaţilor intră în vacanţă de săptămâna viitoare

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, că săptămâna viitoare deputaţii vor lucra  doar la nivelul comisiilor parlamentare. După această perioadă Biroul Permanent va decide atunci dacă  există elemente pentru reluarea activităţii, a declarat vicepreşedintele Ioan Oltean.

”S-a propus ca şi Camera Deputaţilor să urmeze parcursul Senatului, adică să nu lucrăm. A fost propunerea liderului grupului PSD (Marian Neacşu – n.r.) Opoziţia, PDL şi PNL, s-a opus categoric, motivând că există acte normative în fază finală care necesită adoptare rapidă”, a precizat Oltean.

El a arătat că propunerea lui Neacşu a cumulat şapte voturi ”pentru”şi patru voturi ”împotrivă”.

Ioan Oltean a spus că opoziţia a ridicat problema OUG 55 şi a avizelor DNA de începere a urmăririi penale pentru foști miniștri, fapt ignorat de majoritate.

”Puterea a apreciat că sunt mai importante alegerile, activitatea parlamentarilor în teritoriu şi, în consecinţă, pentru săptăâmna viitoare s-a apreciat că va fi doar lucru în comisiile permanente. Vom vedea dacă o fi şi acolo. Discuţia a vizat doar săptămâna viitoare, urmând ca, ulterior, conducerea Camerei să aprecieze dacă în intervalul următor sunt elemente care să jurstifice reluarea activităţiii începând cu 13-14 octombrie”, a mai spus Oltean.

El a arătat că, după cum stau lucrurile, Parlamentul va avea vacanţă până după turul secund al prezidențialelor.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, declara în urmă cu ceva timp că există o dorinţă a deputaților puterii şi ai opoziţiei de a suspenda activitatea Camerei pe o perioadă din campania pentru prezidenţiale şi că se doreşte ca luna octombrie să fie ”normală”, de dezbatere a legilor.

Campanie electorală pentru prezidențiale începe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc în 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat în 16 noiembrie.

Cele mai citite

Conflict Rusia – Ucraina: NATO controlează spațiul aerian al Bulgariei0

Spania şi Ţările de Jos şi-au preluat misiunile de supraveghere aeriană în Bulgaria, pe fondul creşterii tensiunilor regionale şi a temerilor aliaţilor occidentali legate...

Șoferii spărgători de grevă, pedepsiți de colegi. Le-au distrsus mașinile!

Șoferii spărgători de grevă au fost nevoiți să suporte mainifestările violente din partea mai multor colegi, atunci când au ajuns în autobaze. Greva STB a...

Situație tensionată: angajații STB spărgători de grevă au fost agresați

Angajații care au încercat să iasă pe traseu, în cea de-a treia zi a grevei angajaților de la STB, declarată ilegală de instanță, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă