19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportŞeful PNL avertizează că supraaciza la combustibili şi contul special pentru plata...

Şeful PNL avertizează că supraaciza la combustibili şi contul special pentru plata TVA vor genera efecte extrem de grave

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a criticat actele normative privind contul special pentru plata TVA și supraacciza la combustibili, susținând că cele două măsuri vor genera efecte extrem de grave în economie, potrivit Agerpres.

"Tâlharul Terente s-a mutat din bălțile Brăilei la Palatul Victoria și în loc să-i jefuiască pe trecătorii din Brăila, îi jefuiește pe toți românii. Încă de la instalare, Guvernul Tudose nu face altceva decât să inventeze noi acte normative prin care să ia încă o piele de pe românii care muncesc. Iată că, în ciuda opoziției vehemente a mediului de afaceri, în ciuda opoziției noastre, a PNL, extrem de rațională și cu argumente, Guvernul a emis două acte normative care vor genera efecte extrem de grave în economie. Primul — este vorba despre contul special pentru plata TVA, iar al doilea act normativ este cel legat de reintroducerea accizei la combustibil", a declarat Orban, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

El a subliniat că PNL este categoric împotriva introducerii contului special pentru plata TVA, arătând că singura țară din Europa în care este aplicată această măsură este Italia, dar că în această țară este aplicată numai pentru companiile care au contracte cu statul, și nu pentru alte categorii de companii.

"Iată că devenim prima țară în care se face un experiment pe mediul de afaceri prin introducerea unui sistem de plată a TVA care creează grave prejudicii companiilor și care va fi exact cum a fost impozitul pe bacșiș inventat de Guvernul Ponta. Va fi un sistem neaplicabil, care din păcate, dacă PSD persistă în această intenție criminală, va genera efecte extrem de grave în economie, ducând la închiderea multor companii, ducând practic la îngreunarea activității foarte multor companii, ducând la creșterea costurilor de finanțare din cauza unei măsuri care nu va reuși să crească încasările la TVA și nu va face altceva decât să-i penalizeze pe bunii platnici și nu-i va afecta în niciun fel pe rău-platnicii care au făcut evaziune pe TVA", a arătat Ludovic Orban.

Liberalul a susținut că supraacciza la combustibil se resimte deja în prețul la pompă, criticând declarațiile premierului Mihai Tudose în acest caz.

"Să dai declarații că creșterea accizei la combustibil nu va afecta prețul la pompă sau că nu va afecta economia arată un analfabetism economic de neacceptat pentru niște oameni care vor să guverneze România. Efectele creșterii accizei vor fi foarte grave, nu vor afecta numai cetățeanul căruia îi va crește costul de transport cu mașina proprie, vor afecta economia în ansamblu prin creșterea costurilor de transport pentru toate produsele, se vor simți în creșterea prețurilor la toate produsele. Acest lucru va duce la erodarea puterii de cumpărare a populației, va duce la creșterea inflației și lucrul acesta este deja dovedit, pentru că Banca Națională a revizuit inflația pentru anul în curs de la 1,4 la 1,9% iar, după opinia noastră, după toate mișcările făcute de Guvern, de fapt acest Guvern își dorește creșterea inflației, pentru că prin inflație rodează puterea de cumpărare a veniturilor cetățenilor, în schimb, le cresc veniturile la buget", a afirmat Orban.

El a anunțat și că după ce legea privind contul special pentru plata TVA va fi adoptată de Parlament, liberalii o vor ataca la Curtea Constituțională.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă