Secundul de la Anderlecht, concediat din motive financiare

Clubul belgian Anderlecht Bruxelles a anunţat eliberarea din funcţie a antrenorului secund, suedezul Par Zetterberg, din motive financiare, în contextul suspendării campionatului intern pe fondul pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2020 - 19:47

Demiterea lui Zetterberg (49 ani) face parte, potrivit unui comunicat al clubului, din strategia pe termen scurt a grupării pentru reducerea pierderilor generate de suspendarea campionatului.

''Fotbalul profesionist, la fel ca majoritatea celorlalte activităţi economice, se confruntă cu o provocare majoră din cauza pandemiei de coronavirus. Acest lucru are un impact financiar major asupra funcţionării clubului'', menţionează conducerea lui Anderlecht.

Meciurile oficiale de fotbal nu vor fi reluate în Belgia mai devreme de 1 mai, a anunţat joia trecută federaţia de profil din această ţară, care a instituit o celulă de criză în contextul pandemiei de coronavirus.

"Între timp, celula de criză studiază de asemenea diferite scenarii referitoare la finalizarea competiţiilor. Urmarea evenimentelor va depinde evident în mare măsură de evoluţia situaţiei referitoare la coronavirus în Belgia", a indicat federaţia.

FC Bruges se afla pe primul loc în momentul întreruperii campionatului, când mai era o etapă din sezonul regulat. Royal Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, este pe locul 4 în campionat şi calificată în play-off-ul pentru locurile 1-6. Antwerp urmează s-o întâlnească pe FC Bruges în finala Cupei Belgiei, ce era programată iniţial pe 22 martie.

Până la noi ordine, antrenamentele colective pentru toate cluburile din Belgia rămân suspendate până pe 5 aprilie.

Altfel, cluburilor le-a fost acordat amânarea cu trei luni a plăţii cotizaţiilor federale.

Comentarii