12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportSe știe prima finalistă a turneului de la Roland Garros

Se știe prima finalistă a turneului de la Roland Garros

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, este prima finalistă a ediţiei din acest an a turneului de la Roland Garros, după ce a trecut uşor joi de rusoaica Daria Kasatkina (20 WTA), cu 6-2, 6-1, la capătul a ceva mai mult de o oră de joc.

Iga Swiatek, care a împlinit marţi 21 de ani, este principala favorită a turneului parizian, pe care l-a câştigat în 2020. Poloneza şi-a trecut în cont a 34-a victorie consecutivă şi se alătură jucătoarelor care au rămas cel mai mult neînvinse în secolul 21, surorile Williams (Venus 35, Serena 34), conform agerpres.ro.

A doua semifinală le opune pe italianca Martina Trevisan, locul 59 WTA, şi Coco Gauff, americanca în vârstă de numai 18 ani, locul 23 WTA.

Iga Swiatek a mai fost în finala turneului de la Roland Garros în 2020

Iga Swiatek, care a reuşit o mare surpriză în optimi, eliminând-o pe Simona Halep, a trecut de argentinianca Nadia Podoroska (131 WTA – venită din calificări) cu 6-2, 6-1. Iga Swiatek a câştigat, după o oră şi 10 minute. Poloneza, care nu a pierdut niciun game în acest turneu, a trecut în sferturi de altă jucătoare venită din calificări, italianca Martina Trevisan (locul 159 WTA), cu 6-3, 6-1.

În ultimul act, Swiatek o va înfrunta pe jucătoarea americană Sofia Kenin (6 WTA, favorită nr. 4), care a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (11 WTA, favorită nr. 7) în două seturi, 6-4, 7-5. Americanca a avut nevoie de o oră şi 45 de minute pentru a-şi adjudeca partida.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Dennis Man şi Valentin Mihăilă vor juca în Serie A! Parma a promovat matematic

Parma, echipa românilor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a promovat matematic în Serie A, după ce a remizat miercuri în deplasare cu Bari, 1-1,...

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au scăzut în luna aprilie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă