21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportRusia, sancționată și pe plan sportiv. Este eliminată din competițiile internaționale

Rusia, sancționată și pe plan sportiv. Este eliminată din competițiile internaționale

Ca reacție împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, organizațiile sportive internaționale cer interzicerea sportivilor ruși la competițiile mondiale.  FIFA și UEFA au suspendat, luni, echipele și cluburile naționale ale Rusiei din fotbalul mondial „până la noi ordine”.

Mișcarea va exclude, probabil, Rusia de la Cupa Mondială de anul acesta și de la turneul feminin Euro 2020. Într-un comunicat, Federația Rusă de Fotbal a declarat că „nu este de acord” cu decizia și a adăugat că este contrară „spiritului sportului”.

Între timp, comitetul executiv al Comitetului Olimpic Internațional (CIO) a recomandat federațiilor sportive să interzică sportivilor și oficialilor ruși și belarusi să participe la evenimente.

CIO a declarat că comitetul său executiv a luat decizia „pentru a proteja integritatea competițiilor sportive globale și pentru siguranța tuturor participanților”.

Comitetul Olimpic Rus s-a opus deciziei CIO, spunând că hotărârea  „contrazice atât documentele de reglementare ale CIO, cât și Carta olimpică. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă