Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia a primit o prelungire de 5 luni pentru planul antidoping

Oficialii mondiali din domeniul atletismului a declarat sâmbătă că a acordat federației ruse încă cinci luni pentru a elabora un plan cuprinzător de luptă împotriva dopajului.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2020 - 18:04

World Athletics acordase inițial federației ruse (RUSAF) un termen până la sfârșitul acestei luni să vină cu planul, dar acum a stabilit un nou termen limită pentru 1 martie 2021.
World Athletics a declarat că acordă Rusiei mai mult timp, deoarece „RUSAF nu are în prezent resursele disponibile pentru a produce un plan detaliat și adecvat pentru reintegrare”.
Noul termen vine cu mai puțin de cinci luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ridicând noi îndoieli cu privire la participarea sportivilor ruși la Jocuri.

Rusia a fost suspendată de pe teren din noiembrie 2015 după ce Agenția Mondială Antidoping (WADA) a găsit dovezi ale consumului larg de droguri.

În 2018, federația rusă a depus documente falsificate pentru a justifica situația campionului mondial la sărituri în înălțime, Danil Lysenko, după încălcarea regulilor antidoping.

World Athletics a amendat Rusia cu 5 milioane de dolari plus costuri de 1,31 milioane de dolari, pe care federația le-a plătit în august, dar organismul global și-a condiționat reafilierea, stabilind o foaie de parcurs care arată că are „o cultură a toleranței zero pentru dopaj ".

World Athletics a declarat sâmbătă că, deși RUSAF a depus un proiect de plan care era „mai bun decât ceea ce a venit înainte”, acesta era încă „grav deficitar”, așa că stabilea noul termen.

Citește totul despre:

Comentarii