26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportRusia a primit o prelungire de 5 luni pentru planul antidoping

Rusia a primit o prelungire de 5 luni pentru planul antidoping

World Athletics acordase inițial federației ruse (RUSAF) un termen până la sfârșitul acestei luni să vină cu planul, dar acum a stabilit un nou termen limită pentru 1 martie 2021.
World Athletics a declarat că acordă Rusiei mai mult timp, deoarece „RUSAF nu are în prezent resursele disponibile pentru a produce un plan detaliat și adecvat pentru reintegrare”.
Noul termen vine cu mai puțin de cinci luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ridicând noi îndoieli cu privire la participarea sportivilor ruși la Jocuri.

Rusia a fost suspendată de pe teren din noiembrie 2015 după ce Agenția Mondială Antidoping (WADA) a găsit dovezi ale consumului larg de droguri.

În 2018, federația rusă a depus documente falsificate pentru a justifica situația campionului mondial la sărituri în înălțime, Danil Lysenko, după încălcarea regulilor antidoping.

World Athletics a amendat Rusia cu 5 milioane de dolari plus costuri de 1,31 milioane de dolari, pe care federația le-a plătit în august, dar organismul global și-a condiționat reafilierea, stabilind o foaie de parcurs care arată că are „o cultură a toleranței zero pentru dopaj „.

World Athletics a declarat sâmbătă că, deși RUSAF a depus un proiect de plan care era „mai bun decât ceea ce a venit înainte”, acesta era încă „grav deficitar”, așa că stabilea noul termen.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă