13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportRevenirea Monei Musca, prilej de neintelegeri

Revenirea Monei Musca, prilej de neintelegeri

In PD-L exista controverse in privinta re venirii pe scena politica a Monei Musca. Daca ea beneficiaza din plin de sustinerea conducerii fostului PLD, lideri ai fostului PD spun ca decizia CNSAS ar trebui respectata.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, posibil candidat al democrat-liberalilor la functia de primar general, a dat sambata peste cap planurile liderilor fostului PLD. El a declarat, referitor la revenirea in politica a Monei Musca, ca este "adeptul principiilor" si ca, "din moment ce CNSAS a spus intr-un fel, ramane asa".

Blaga a tinut sa precizeze ca nu se poate ca o problema sa fie abordata intr-un fel in cazul unei persoane care iti este coleg de partid si altfel pentru cineva din afara partidului. "Nu putem aborda problema unor oameni dragi noua. Mie imi este draga Mona Musca. Am fost cu ea coleg in Guvern, este o femeie cu totul deosebita, un om foarte bun, dar nu putem sa abordam intr-un fel problema unui om atunci cand este colegul nostru si altfel atunci cand nu este coleg al partidului nostru", sunt argumentele lui Blaga. Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica tocmai declarase, cu cateva ore inainte, la Arad, ca Mona Musca ar trebui sa revina in politica si ca va incerca sa o convinga pe ea, dar si pe liderii PD-L sa ia o decizie in aceasta privinta. Stoica a fost incurajat de vorbele presedintelui PD-L, Emil Boc, de la finalul ultimei sedinte a BPN, potrivit caruia, daca Mona Musca isi va manifesta intentia de a reveni in PD-L si de a candida, in sistemul de vot uninominal, in Parlament, el isi exprima disponibilitatea de a discuta despre acest lucru in Biroul Permanent National. La fel ca si Blaga, Boc spune ca are numai amintiri placute legate de colaborarea cu Musca.

De altfel, fostul senator Musca se bucura din plin de sustinerea prim-vicepresedintelui PD-L Theodor Stolojan. "Dansa, candva, mai demult, si-a exprimat parerea ca in conditiile votului individual, atunci se va gandi si va lua o decizie, pentru ca are posibilitatea, in conditiile unui vot uninominal, sa se adreseze direct si sa fie pusa fata in fata cu opinia alegatorilor", a vorbit Stolojan despre posibilitatea candidaturii preferatei sale intr-un colegiu uninominal. Potrivit lui Stolojan, verdictul de colaborare cu fosta Securitate ca politie politica n-ar prea conta deoarece Musca ar fi "cu mult deasupra a ceea ce au facut foarte multi dintre cei care au fost astazi pe scena politica". Pozitia lui Blaga a fost impartasita de europarlamentarul PD-L Sorin Frunzaverde, care declara ferm ca se opune revenirii Monei Musca in partid, pentru ca aceasta a fost colaborator al Securitatii.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă