24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportReferendumul cerut de UDMR, neconstitutional

Referendumul cerut de UDMR, neconstitutional

Deputatul PD de Cluj Daniel Buda, membru al Comisiei juridice, considera ca organizarea unui referendum pentru autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc este neconstitutionala. Buda condamna orice demers de organizare a unui referendum pentru autonomia teritorial-etnica a Tinutului Secuiesc, considerandu-l neconstitutional intrucat aduce atingere caracterului unitar si indivizibil al statului.
„Incercarile de organizare a unui asemenea referendum in regiune se situeaza in afara legii, atat timp cat hotararile consiliilor locale in acest scop au fost atacate de prefecti in instante si anulate. Toti cetatenii statului, indiferent de etnie, trebuie sa respecte Constitutia si legile tarii, precum si hotararile instantelor judecatoresti pronuntate pe baza acestora”, sustine deputatul.
Buda apreciaza ca „manifestarile separatistilor din Secuime” sunt si urmare a interventiilor liderului UDMR, Marko Bela: „Concurenta pentru voturile electoratului maghiar nu poate justifica o escaladare a discursului nationalist si separatist”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă