33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid și Barcelona lovite serios de Covid-19

Real Madrid și Barcelona lovite serios de Covid-19

Și Real Madrid, după Barcelona, a anunțat că se confruntă cu un focar de Covid-19. Mai mulți jucători din echipa lui Carlo Ancelotti au fost depistați pozitiv, printre aceștia aflându-se Thibaut Courtois și Vinicius Jr.

Real Madrid a anunțat astăzi că 4 jucători din prima echipă au fost depistați pozitiv la testarea pentru Covid-19 realizată după revenirea din vacanța de Crăciun. Cei 4 fotbaliști infectați sunt Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Vinicius Jr. și Thibaut Courtois, aceștia doi din urmă fiind asimptomatici.

Potrivit unui comunicat emis de clubul blanco, testarea s-a făcut înainte ca jucătorii să se reunească în vestiar, astfel că este puțin probabil ca virusul să se fi răspândit la alți fotbaliști. Cu toate astea, mâine dimineață, jucătorii din lotul lui Carlo Ancelotti vor fi supuși unui nou test PCR, prin care se va încerca evitarea unui focar, prin controlarea cazurilor asimptomatice, care ar fi putut fi fals negative la testele de marți.

“Din păcate, și în ciuda respectării tuturor măsurilor, am fost testat pozitiv la Covid-19 la ultimul control. Deși nu am niciun simptom, sunt acasă urmând protocolul corespunzător și antrenamentele în izolare, pentru a reveni cât mai curând posibil”, a scris Courtois pe rețelele de socializare, conform eurosport.ro.

Ținând cont de modul în care s-a răspândit virusul în ultima perioadă în cadrul cluburilor din toată Europa, rămâne de văzut dacă cei de la Real Madrid vor reuși sau nu să mențină focarul sub control sau dacă primul meci din 2022 va fi în pericol.

Real Madrid a fost afectată, după ce Barcelona anunțase prima că a fost lovită de Covid-19

Ousmane Dembele, Samuel Umtiti și Gavi de la Barcelona vor rata deplasarea de duminică de la Real Mallorca, după ce au fost depistați pozitiv cu COVID-19, a anunțat miercuri clubul din La Liga.

Catalanii sunt afectați de mai multe cazuri în echipă, Clement Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba și Alejandro Balde fiind la rândul lor depistați cu teste pozitive la începutul acestei săptămâni.

„Dembele, Umtiti și Gavi sunt pozitivi la COVID-19 în urma testelor PCR efectuate la echipă. Jucătorii sunt în stare bună de sănătate și se autoizolează acasă. Clubul a raportat aceste cazuri autorităților competente”, a precizat Barcelona într-un comunicat.

Barca, care a jucat ultima dată în campionat, la 21 decembrie, în meciul cu Sevilla, scor 1-1, ocupă locul șapte, cu 28 de puncte, în 18 meciuri.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă